Dependenta de droguri la adolescenti si consumul de alcool

Dependenta de droguri la adolescenti si consumul de alcool nu afecteaza doar tinerii cu un caracter slab, sau pe cei care au un respect de sine scazut, ci aceste vicii pot inrobi pe oricine, indiferent de religie sau varsta.

In cazul in care un tanar provine dintr-o familie in care nimeni nu a
practicat consumul drogurilor sau alcoolului, nu exista nici o siguranta ca tanarul nu ar putea vreodata sa isi doreasca sa consume droguri sau alcool si chiar sa o faca. In liceu, influenta colegilor este foarte mare. Multi dintre ei consuma bautura de la o varsta destul de frageda si multi incearca in joaca marihuana.

Care sunt cauzele care conduc la dependenta de droguri la adolescenti si consum de alcool?

–         dependenta de droguri la adolescenti si consumul de alcool poate incepe din cauza presiunii anturajului

–         un tanar poate incepe sa consume droguri sau sa bea alcool din curiozitate

–         exista insa si o predispozitie biologica pentru dependenta de droguri la adolescenti si consumul de alcool in cazul in care tanarul are sau a existat cineva din familie care a consumat substante stupefiante sau alcool

–         stresul este o cauza in dependenta de droguri la adolescenti . Tinerii le incearca in perioadele dificile ale vietii iar apoi devin obisnuinta.

–         depresia poate fi o cauza in dependenta de droguri la adolescenti, deoarece tinerii vor sa isi ascunda sentimentele.

De la o prima incercare a drogurilor si pana la dependenta de droguri la adolescenti este un pas mic. Tinerii, dupa ce le incearca o data isi dau seama ca le creeaza o stare de bine, (chiar daca doar pe moment, si chiar daca problemele lor sunt tot acolo dupa ce efectul drogurilor a trecut). Faptul ca aceste substante isi fac efectul ori de cate ori sunt consumate, ii indeamna pe cei care au incercat o data sa o faca din nou si din nou.

Cel mai bun lucru pe care un parinte il poate face pentru copiii lui este sa discute deschis despre efectele devastatoare pe care le are dependenta de droguri la adolescenti si consumul de alcool. De aceea, daca parintii vor incerca sa devina prietenii copiilor lor si vor avea indrasneala sa vorbeasca deschis despre aceste lucruri vor putea sa influenteze in mod pozitiv pozitia fata de dependenta de droguri la adolescenti.

Pe langa ruina pe care o aduce aceste substante in corpul uman, Dumnezeu este categoric impotriva consumului lor. Ajutati-va tinerii sa poata spune NU in fata lor, sa ceara ajutorul lui Dumnezeu pentru a nu cadea prada anturajului si ofertelor provenite din partea celor mai apropiati prieteni. Ajutati-i sa ia o hotarare in fata lui Dumnezeu si sa se poata tine de ea.

3 comentarii la „Dependenta de droguri la adolescenti si consumul de alcool

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

11 + six =