Normalitatea certurilor intre frati

fratiDaca ati avut sau aveti frati, atunci stiti ca cearta nu poate fi evitata in nici un fel. Stiu ca este normal sa va ingrijorati atunci cand doi copii, doi frati se cearta intr-una, uneori fara motiv dar de fiecare data se impaca la fel de repede. Daca un parinte intervine intre ei, acestia nu inteleg ce se intampla si cred ca se intreaba de ce nu isi vede fiecare de treaba lui: adultii cu lumea adultilor, copiii cu lumea copiilor.

Este perfect normal ca doi frati sa se certe! Cearta aceasta intre frati este o modalitate prin care procesul lor de crestere si dezvoltare va avea un rezultat final pozitiv. Orice cearta ii invata sa lupte pentru ceea ce isi doresc, le dezvolta instinctul de supravietuire si in acelasi timp, invata ce este o competitie. Chiar daca nu e ceea ce v-ati dorit sa auziti, specialistii ne recomanda sa lasam doi frati sa se certe deoarece asa vor fi pregatiti pentru viata. De multe ori copi se cearta pentru a obtine o atentie mai mare din partea parintilor. Din acest motiv specialistii ne atentioneaza sa nu intervenim (decat in cazuri extreme) deoarece e posibil ca fiecare dintre copii sa creada ca sunteti de partea celuilalt. Nu uitati, oricat de serioase ar parea certurile intre frati, oricat de aprinse, in cateva minute acestia vor fi din nou cei mai buni prieteni si vor uita totul, ca si cum nu s-a intamplat nimic. Aceste certuri intre frati apar bineinteles cand isi face aparitia in familia cel de-al doilea copil. Inca inainte de a se naste, primul copil se va simti amenintat si parca simte ca dupa ce va mai avea un frate, el nu va mai fi bagat in seama. Dar noi, ca parinti, stim ca acest lucru nu este deloc adevarat.
Mai ales cand bebelusul s-a nascut si toata ziua aproape doarme, neaparat trebuie sa ne ocupam in timpul liber de copilul cel mai mare, sa ii gasim activitati interesante si chiar sa realizam impreuna aceste activitati, pentru a nu se simti neglijat. Doi frati se fac auziti prin certuri. Pentru a nu uita nimeni de existenta lor, acestia au ales o varianta care la inceput ne sperie, dar care este perfect normala. Este important ca atunci cand doi frati se cearta sa nu tineti partea nimanui. Daca se intampla acest lucru, atunci problema se va transforma in ceva serios, si nu veti mai stii cum sa o scoateti la capat. Aceste certuri intre frati ii vor face pe ei sa fie mai uniti in cele din urma, vor invata sa formeze o echipa si daca cineva va avea de spus ceva unuia dintre ei, celalalt va sari in apararea lui. Relatia aceasta dintre frati este oglindirea relatiei parintilor. Este foarte important sa fiti atenti la relatia cu partenerul, deoarece copii absorb toate informatile din jurul lor iar daca ei vad violenta, acest lucru ii va caracteriza si pe ei. Daca vad calm, daca vad ca atunci cand parintii au conflicte incearca sa le rezolve in liniste, credeti-ma, vor aplica si ei aceste lucruri in certurile pe care le au cu fratii lor.
Deci nu va mai ingrijorati atunci cand apar certuri intre frati! Lucrurile sunt cat se poate de normale, iar ei trebuie sa invete sa se descurce in orice situatie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

5 × three =