FamilieParinti

Oare suntem pregatiti pentru a deveni parinti?

“Cei mai multi dintre noi ajungem parinti inainte de a inceta sa mai fim copii”

Atunci cand ne gandim sa devenim parinti, ne vine in minte imaginea parintilor nostri, buni, rai, asa cum i-am avut, iar cand minunea se intampla realizam cat de mult ne-au iubit.

[ad]

Este o dragoste care nu se poate masura, nici nu se poate exprima in cuvinte, doar se simte.

Inainte de a lua hotararea de a fi parinte, stai cu tine insuti si analizeaza-ti sufletul, este o responsabilitate mare, trebuie sa fii pregatit din toate punctele de vedere.
Varsta cea mai potrivita pentru a deveni parinti este 25-35 ani. Organismul mamei este matur si capabil de a purta sarcina cu usurinta, iar din punct de vedere psihic este perioada cea mai buna.
Peste 35 de ani pot aparea mai multe complicatii, iar conflictul dintre generatii pe care oricum o sa-l simtiti, va fi si mai mare. Nu de multe ori copiii sufera daca la gradinita sau la scoala sunt intrebati daca au venit cu bunicul, cand de fapt este taticul.

Daca sunteti foarte ocupati, stati si va ganditi la compromisurile pe care va trebui sa le faceti ca parinti, un copil necesita atentie totala, multe sacrificii, mamele vor fi tinute acasa o perioada, un copil este pentru totdeauna, nu este un moft de moment.
Nu puteti pune in fata copilului cariera, trebuie sa invatati sa le combinati, un copil crescut de bone nu va fi niciodata copilul dumneavoastra, iar cand creste o sa fiti niste straini, reprosurile lui o sa va insoteasca toata viata.

In luarea deciziei de a deveni parinti trebuie avut in vedere si aspectul financiar, stiu ca suna putin cam dur, dar sunt destui parinti care fac copii si nu-i pot intretine ii abandoneaza sau exploateaza de mici. Asta nu inseamna ca trebuie sa facem calcule matematice pentru a vedea de cati bani avem nevoie, dar un copil inseamna hrana, imbracaminte, educatie.

Daca viata de cuplu nu este tocmai armonioasa, si credeti ca un copil va repara lucrurile, ganditi-va bine daca e momentul de a deveni parinti, copilul trebuie sa creasca inconjurat de dragoste, liniste, certurile nesfarsite il vor face nesigur pe el, se va simti vinovat, va crede ca el le provoaca, iar un divort intre parinti va fi un chin pentru el, va fi pus in situatia de a alege, dar el ii iubeste si pe mama si pe tata, va fi afectat pentru intreaga viata.

Sunt multe femei care se hotarasc sa faca un copil fara implicarea unui tata, este alegerea dumneavoastra, dar nu uitati ca notiunea de parinti inseamna mama, tata si copil, tata este la fel de important in viata copilului la fel ca mama, este un exemplu pentru el, de cele mai multe ori partenerul de joaca, cei mai multi copii isi doresc sa fie ca tata atunci cand sunt mari.

“Pentru un parinte nimic nu este mai important decat sa fie iubit de copilul lui, daca nu stii sa-l faci sa te iubeasca, e o cauza pierduta.” Ileana Vulpescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

one × five =