Parinti si parteneri de afaceri

parintiExista multi parinti care au incercat sa isi deschida o afacere de familie. Astazi am decis sa prezint cateva argumente pro si contra unei astfel de afaceri si sper ca acei parinti care se gasesc in aceasta categorie sa poata invata unele lucruri.

Care sunt avantajele pentru acei parinti care sunt si parteneri de afaceri? In primul rand, partenerul tau, sotul tau sau sotia ta va fi singura persoana din intreaga firma care va munci alaturi de tine cu acelasi interes, avand aceleasi vise. Un alt beneficiu pentru acesti parinti ar fi faptul ca aceasta oportunitate de a lucra impreuna le ofera sansa de a descoperi lucruri despre partenerul sau, pe care poate altfel nu ar avea ocazia sau cadrul potrivit sa le descopere. Nu in ultimul rand, aveti ocazia sa petreceti mai mult timp impreuna. In zilele noastre, din pacate, timpul pe care il petrecem alaturi de familie este din ce in ce mai putin insa acei parinti care lucreaza impreuna au sansa sa faca acest lucru. Chiar daca e vorba de munca si nu de relaxare, simplu fapt ca esti alaturi de partenerul tau, echilibreaza cumva aceasta balanta. Care sunt dezavantajele de a fi parinti si de a munci impreuna? Specialistii spun ca acele cupluri care lucreaza impreuna se cearta mai mult decat celelalte cupluri, lucru care mi se pare perfect normal. Apoi, exista riscul de a amesteca domeniul familiei cu cel al afacerii. Cand ar trebui sa luati cina si sa discutati despre „lucruri de familie”, va treziti ca discutati tot despre afacere. Tot specialistii spun ca acest lucru nu este foarte sanatos pentru familia respectiva.  Nu in ultimul rand, trebuie sa fim atenti la neintelegerile pe care le avem la locul de munca. Daca sunteti parinti si aveti si o afacere de familie, trebuie sa puteti separa neintelegerile care apar la locul de munca, de familie. Se intampla de foarte multe ori ca acele neintelegeri sa afecteze si domeniul celalat. Ce trebuie de facut atunci cand doi parinti sunt si parteneri de afaceri? In primul rand, trebuie stabilit foarte bine rolul fiecaruia dintre parteneri. Mai departe, trebuie sa invatam sa lasam orgoliul deoparte, sa stabilim un program de munca si fiecare dintre cei doi sa il respecte in egala masura. Chiar daca sunteti parinti si munciti impreuna, aveti nevoie de un timp special pentru voi doi, in afara mediului de munca.  In astfel de situatii, este bine ca sinceritatea sa fie o calitate forte a fiecaruia dintre voi. Daca aveti o afacere impreuna, trebuie sa fiti foarte sinceri unul cu celalalt.

Atunci cand doi parinti sunt si parteneri de afaceri, cea mai buna solutie este ca acestia sa isi uneasca fortele si calitatile. Aveti acelasi scop, aveti aceleasi vise si tocmai din acest motiv trebuie sa luptati impreuna pentru ele, nu unul impotriva celuilalt.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

20 + twenty =