Povestiri biblice pentru copii

O buna crestere sprirituala este foarte importanta pentru fiecare copil care traieste intr-o familie crestina. Copilul nu trebuie doar sa stie despre Biblie si despre ceea ce a facut Isus Cristos, dar el trebuie sa inteleaga aceste lucruri si sa invete sa le foloseasca in viata lui de zi cu zi. Pentru cresterea spirituala a unui copil, parintii se pot folosi de povestiri biblice pentru copii. Cand parintele

[ad]

vorbeste copiilor despre lucrurile spirituale trebuie sa tina seama ca mintea copiilor este in asa fel construita incat reuseste sa acumuleze multe informatii si deasemenea ei au nevoie sa le fie explicate multe lucruri. De aceea explicarea acestor povestiri biblice pentru copii, nu doar povestirea lor, este foarte importanta.

Una dintre cele mai frumoase povestiri biblice pentru copii este cea despre Regele David. Povestirea arata cum Dumnezeu poate alege chiar si pe cei mai de jos oameni ca sa conduca o imparatie, iar varsta nu reprezinta nici o piedica in alegerea pe care Dumnezeu o face. David era cel mai mic copil din familie si tot ceea ce facea el era sa pastoreasca oile. Dumnezeu l-a ales pentru ca era umil si era un om bun in ochii lui Dumnezeu. Prin aceasta povestire copiii vor invata sa fie umili si vor incerca sa fie buni in ochii lui Dumnezeu ca sa fie alesi pentru a ajuta Imparatia lui Dumnezeu.

O alta poveste, dintre povestiri biblice pentru copii, ar putea fi cea a lui Zacheu. El era un om mic de inaltime care niciodata nu era remarcat. Intr-una din zilele in care Isus mergea pe strada inconjurat de o multime de oameni, Zacheu a dorit sa il vada. Singura lui problema era ca el era prea mic de inaltime ca sa il poata zari pe Isus, sau ca sa fie observat de Isus. De aceea, el a urcat intr-un copac. Isus, l-a observat imediat si l-a chemat pe Zacheu in casa. Acest lucru arata ca Dumnezeu observa chiar si pe cei mai mici dintre oameni daca acestia au cu adevarat dorinta sa se intalneasca cu Isus. Aceasta poveste este una dintre acele povestiri biblice pentru copii, des povestite celor mici dar care, din pacate nu este explicata.

Aceste povestiri biblice pentru copii, si multe altele, sunt extraordinare dar numai daca sunt explicate pe intelesul copiilor. Ei trebuie sa inteleaga rostul lor, nu doar sa acumuleze informatie despre ceea ce a facut Isus. Incercati, ori de cate ori spuneti povestiri biblice pentru copii, sa le explicati pe intelesul lor, sa le aduceti in secolul in care traim, facand comparatie cu viata noastra.

Daca copiilor le plac povestile spuse seara, inainte de culcare, planificati cate o saptamana de povestiri biblice pentru copii, apoi puneti-le intrebari din ceea ce au auzit. Daca le veti explica, veti fi surprinsi cum ei vor dori sa fie mai buni si vor tine minte morala acestor povestiri biblice pentru copii atunci cand se vor confrunta cu anumite situatii, la gradinita sau in alta parte.

Gasiti povestiri biblice pentru copii in Biblii cu imagini pentru copii, sau chiar pe DVD povestite de altii. Amintiti-va ca de fiecare data, sa trageti impreuna cu copiii concluziile de final.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

5 × four =