Sfaturi pentru tine, daca esti o mama singura

mama-singuraDin pacate, sintagma de mama singura este din ce in ce mai intalnita in zilele noastre. Nu stiu cum se face ca desi numarul casatoriilor creste intr-un mod alarmant, parca numarul divorturilor il depaseste.Nimeni nu spune ca este usor sa fii o mama singura, insa trebuie sa invatam sa vedem partea buna a lucrurilor.

O mama singura trebuie sa tina si locul tatalui, trebuie sa oferi dragoste cat doua persoane. Trebuie sa te ocupi singura de treburile pe care le ai prin casa, trebuie sa faci doar tu temele cu copilul, sau sa il duci la inot, la tenis, sau orice alta activitate extrascolara.Poate mai presus de toate acestea, partea financiara iti da batai de cap si da, este greu sa fii o mama singura, sa poti sa ii oferi copilului tau toate cele necesare, dar sa ai timp si sa petreci cu el in fiecare zi. Poate faptul ca esti o mama singura te face nefericita insa exista cateva lucruri care daca sunt puse in aplicare, ne vor ridica putin moralul. Nu va fi perfect din prima zi, poate nu va fi perfect niciodata, insa nu putem sa ne dam batute. Daca esti o mama singura, trebuie sa ierti. Chiar daca uneori ti se pare imposibil, trebuie sa il ierti pe tatl copilului tau, indiferent de ce a facut. De ce? Pentru ca nu are nici un rost sa pastrezi resentimente, nervi si poveri in fiecare zi, sa te lupti cu ele clipa de clipa, si sa nu te mai poti bucura de nimic.  Ai nevoie de toata energia ta pentru a crea copilului un mediu sanatos in care sa creasca, iar aceste resentimente sigur nu ar influenta in mod pozitiv pe nimeni.  Apoi, daca esti o mama singura, trebuie sa inveti sa te bucuri de toate lucrurile marunte. E posibil sa nu ai bani cu gramada, sa nu ai cel mai luxos apartament, insa ai un copil, o raza de soare care iti poate aduce bucurie nespuna. Lucrurile materiale niciodata nu au fost cele mai importante din viata unui om. Fa-ti timp sa iti iubesti copilul la capacitatea ta maxima, sa il inveti lucrurile esentiale care sa il ajute si pe el mai tarziu in viata, ofera-i un exemplu pozitiv, ajuta-l sa te admire, chiar daca ai fost o mama singura si nu ti-a fost foarte usor. Poate sunt lucruri pe care ti-ai dori sa i le oferi si nu poti, dar nu te lasa influentata de aceasta problema. Cu timpul el va creste si va incepe sa inteleaga faptul ca intreaga lui viata, ai facut tot ce ai putut pentru el, cu resursele pe care le-ai avut. Cand esti mama singura trebuie sa iti asumi tu intreaga responsabilitate. Este nevoie sa existe niste reguli, insa lasa-l sa fie convins de faptul ca se poate baza oricand pe tine, ca poate sa iti spuna orice, ca este acolo sa il ajuti cu orice problema. Trebuie sa ne gandim ca asa cum ne comportam noi cu copii in copilarie, va fi modul in care ei se vor revansa atunci cand poate la batrenete, noi vom depinde de ei.

Nu este deloc usor sa fii o mama singura, si nici nu va fi niciodata. Ce putem face insa e sa ne bucuram de comoara din viata noastra, sa o iubim din toate inima, sa ii oferim tot ce putem si sa ii fim alaturi, la bine si la greu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

three × two =