Case pentru copii – construim impreuna!

Copilul tau deseneaza case pentru copii, sau case pentru pasari, sau case pentru cainele mult dorit si te intrebi de ce oare? In toate desenele copiilor se gasesc case, ele reprezinta locul unde se simt in siguranta, se simt iubiti si aparati, si de multe ori si-ar dori o casa pentru ei, sa se joace in ea.

Daca doresti sa stabilesti o legatura cu copilul tau pe care l-ai neglijat in ultimul timp, uite un proiect pe care sa-l faceti impreuna, faceti case pentru copii, pentru pasari, sau chiar pentru caine.

[ad]

Tocmai bine, vara a inceput, copiii sunt in vacanta iar tu esti in concediul mult asteptat, asa ca la treaba!

Lasati intrebarile deoparte, echipati-va de santier, luati copilul cu dumneavoastra si mergeti sa alegeti materialul necesar. Nu aveti nevoie de mare lucru, doar de niste scandura si multe cuie, lasati imaginatia sa va cuprinda si veti vedea rezultatul. Nimic nu o sa-l incante mai mult pe micut decat sa faca case pentru copii, chiar daca isi va da cu ciocanul pe degetele sau se va zgaria, placerea ca poate face ceva cu tine, in special cu tata, care este tot timpul la serviciu, il face sa rabde orice.

Nu va trebuie un proiect complicat, doar intrebati-l pe micul proiectant si o sa va lamureasca cum doreste sa construiasca, case pentru copii sau case pentru animale.

Daca locuiti la curte, sau aveti parinti care stau la casa si au un copac mare si batran in curte, incercati sa faceti case pentru copii din lemn, in copac, sunt placerea copiilor, au vazut atatea filme sau desene animate cu casute in copac, ar fi visul devenit realitate, locul unde sa-si invite prietenii si unde sa puna la cale mai multe nazbatii. Pentru acest proiect va trebuie lemn mai solid, alegeti cu grija inaltimea la care construiti, daca se produce o cazatura sa nu fie de la o inaltime foarte mare.

Puteti sa va ganditi la un loc de joaca la care sa adaugati si case pentru copii, un miniorasel de jucarie, chiar daca il faceti din cuburi uriase sau din alte materiale pe care le gasiti prin casa.

Daca spatiul nu va permite sa construiti case pentru copii din lemn, gasiti in comert variante multiple, din plastic, case pentru baietei, in care sa-si parcheze masinile, si case pentru fetite in care sa-si instaleze bucataria primita cu ocazia Craciunului.
Acestea sunt din material plastic, usor de montat, care pot fi amplasate chiar in camera copiilor, sau afara, indiferent de care alegeti, placerea copiilor dumneavoastra de a avea o casa pentru ei, o sa va umple sufletele.

Daca acest proiect de a face case pentru copii vi se pare prea amplu, puteti alege varianta de a face case pentru pasari, pe care sa le agatati impreuna in parc, sau chiar in fata blocului unde copilul poate urmari casutele, mai ales primavara cand toate pasarelele isi pregatesc cuiburile.

Sunt foarte multe idei pe care le puteti pune in practica impreuna cu copiii, important este sa petrecem cat mai mult timp impreuna, sa simta familia aproape, asa vor deveni puternici, siguri pe ei, iar cand vor fi parinti la randul lor vor sti cum sa faca case pentru copii, cu drag si multe amintiri.

Un comentariu la „Case pentru copii – construim impreuna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

1 × 4 =