Fără categorie

Diferente de comportament intre o fetita si un baiat

comportamentCand vine vorba despre comportament la copii, uneori tindem sa credem ca fetele sunt mult mai cuminti decat baietii. Alti parinti in schimb, afirma ca nu exista diferente de comportament, atunci cand facem comparatie intre o fetita si un baiat. Cu toate acestea am citit un articol interesant pe aceasta tema si am constat ca exista diferente; o mama a analizat aceste doua comportamente mai atent.

In primul rand, atunci cand vine vorba despre comportament si despre baieti, cu siguranta, foarte rar se va intampla ca un baiat sa iti spuna cum sa il imbraci dimineata. Exista exceptii si in aceasta situatie dar credeti-ma, cazurile sunt foarte rare. In general, pe baieti chiar nu ii intereseaza cum se imbraca atunci cand merg la gradinita. La fete in schimb, acest comportament este diferit. Deja dupa varsta de 3 ani, poti sa te astepti sa probeze aproape jumatate din hainele pe care le are, pana se va hotara asupra unei tinute. Mergand mai departe, stim cu totii ca baietii se concentreaza destul de greu asupra mai multor lucruri deodata. Acest comportament a fost demonstrat de specialisti si confirmat de aceasta mama care a studiat cei doi copii ai sai. Asadar, baietii nu vor auzi aproape niciodata ce le spun mamele lor, atat timp cat ei bat mingea, sau au orice alta activitate. Fetele in schimb, chiar daca nu vor sa auda ce spune mama, de cele mai multe ori se intampla acest lucru. Iata inca o diferenta de comportament care poate fi observata, atunci cand facem diferenta intre fete si baieti. In general baietii se trezesc in fiecare dimineata si se comporta ca si cum nu ar stii ce au de facut. Daca mama nu le da indicatii cu privire la imbracat, spalat pe dinti, mancat, spalatul pe maini sau altele, ei aproape ca nici nu ar simti lipsa acestor activitati. Cand vine vorba despre un astfel de comportament, sa stiti ca discutam despre baieti. Pentru ca stim cu totii cum sunt fetele si de cat timp au ele nevoie sa se pregateasca pentru o noua zi. Cu siguranta aceste diferente ni se par distractive si uneori exagerate. Va spuneam si la inceput ca exista exceptii dar daca va ganditi bine, cam asa se intampla de obicei. Nu in ultimul rand, cand vine vorba despre comportament si despre diferentele dintre cele doua sexe, este destul de clar: baietii adora masinile, iar fetele prefera papusile, hainele, fardurile. Daca ati avut macar un baiat sunt sigura ca ati observant tendinta lui de a transforma orice cutiuta in masini de curse. In acelasi timp, daca ati avut macar o fetita, cu siguranta ati observat ca adora sa se imbrace cu hainele mamei, sa se fardeze, sa se rujeze.

Nu exista diferente de comportament care sa te faca sa iti doresti doar fete sau doar baieti. Consider ca fiecare copil are farmecul lui si cu siguranta fiecare dintre ei stiu sa ne faca sa zambim, stiu sa ne aduca bucurii. Trebuie sa ii apreciem pentru ceea ce sunt si sa avem rabdare cu ei, deoarece si noi am fost la randul nostru copii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

1 + 18 =