Hai copii la gradinita Genesis!

Fiecare toamna, pe langa frigul si nostalgia care vin de la sine, aduce cu ea inceputul de scoala sau de gradinita, iar pentru cei mai mici lucrul acesta poate fi imbucurator sau nu.

Cautarile pentru o gradinita buna incep inca din primavara, pentru ca intotdeauna sunt multi copii si locuri
putine. Cel mai important lucru pe care orice parinte il doreste pentru copilul lui cand il inscrie la o gradinita, este sa fie intr-o grupa buna, unde educatoarea sa fie interesata de el. Sa fie stimulat, sa fie inteles, sa invete intr-un mediu distractiv, sa aiba parte de cateva ore bune in prezenta unei educatoare pe care sa o indrageasca.

Ca si parinti dorim sa fim siguri ca prichindelul ramane pe maini bune, ca, indiferent daca plange sau nu in prima zi, va gasi bunavointa si intelegere, ca va invata lucruri noi si utile.

Iata o gradinita la care eu ca si parinte am gasit aceste lucruri si multe altele care m-au incantat.

Se numeste Gradinita Genesis, si este situata in str. SubDura, la iesirea din Baia Mare. Este o institutie de invatamant privat, non-profit, deschisa de Asociatia non-profit Genesis si coordonata de aceasta.

Astazi, cu atatea influente din massmedia, cu atatea rautati care circula intre oameni, familia si gradinita poarta o mare raspundere si trebuie sa aiba o pondere in formarea copilului ca om integru, sanatos in suflet si in trup, pentru a contracara influenta negativa a societatii.

Astfel, gradinita Genesis tinde sa faciliteze formarea unei viziuni personalizate asupra lumii, construirea unui sens existential propriu. Scopul gradinitei Genesis este acela de a desfasura procesul instructiv-educativ intr-o atmosfera crestina, caracterizata de dragoste, care sa stimuleze respectul si stima de sine pozitiva a copilului, sa contribuie la dezvoltarea holistica armonioasa a personalitatii acestuia, asigurandu-i oportunitatile favorabile si la acceptarea de catre fiecare copil a rolului si planului lui Dumnezeu pentru viata sa in cadrul familiei, a gradinitei, a bisericii si a societatii.

Gradinita functioneaza intr-un spatiu modern, construit special in acest scop.

Salile de grupa sunt spatioase, luminoase si au fost dotate cu mobilier modern, adecvat cerintelor invatamantului prescolar.

Iata ce am gasit eu acolo:

  • o echipa de educatoare pline de viata, care incheaga relatii cu copiii si le ofera afectiune, care nu vin doar la un loc de munca ci care pun pasiune in ceea ce fac
  • un program educational complex:

– jocuri in sala de clasa, jocuri in curte (exista un complex de joaca cu tobogane, leagane si alte jucarii de exterior),

– desen, pictura, modelaj, decupaje, invata cantece, poezii,

– asculta povesti biblice si discuta pe marginea lor, primesc o invatatura moral crestina, invata cum sa se comporte in societate, invata sa fie mai buni,

– jucariile din gradinita si cartile sunt menite sa dezvolte capacitatile copilului, sunt frumoase si atragatoare

  • deviza gradinitei mi-a insuflat inca de la inceput un sentiment de siguranta:

Invata pe copil calea pe care trebuie sa o urmeze si cand va fi mare nu se va abate de la ea”. Mi-a placut foarte mult deviza lor, pentru ca noi asta dorim, ca la maturitate copiii sa isi aminteasca lucrurile bune invatate de mici, sa le pastreze in inima lor si sa mearga pe calea cea buna pe care atat noi ca si parinti le-o aratam prin educatie, dar si prin aportul adus de cadrele didactice in anii de gradinita si de scoala.

Pe langa toate acestea, pentru ca e situata la iesirea din oras, gradinita Genesis pune la dispozitia copiilor un autocar care are un orar bine stabilit cu statii amplasate in mai multe locatii din oras de unde sunt luati dimineata copii si adusi inapoi la pranz. Mersul cu autocarul e inca unul din lucrurile pe care majoritatea copiilor il iubesc.

In momentul de fata gradinita are doar posibilitatea programului scurt dar pe viitor copiii vor putea fi lasati si la program prelungit.

Cand doresti tot ce e mai bun pentru educatia copilului tau, alege din multitudinea de variante pe cea care sa iti ajute prichindelul sa porneasca pe drumul cel bun!

Gradinita Genesis ar fi una dintre cele mai bune!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

3 × 3 =