Copiii trebuie sa poarte si palarii de soare

Majoritatea printilor de astazi sunt constienti de importanta protectiei UV pentru copiii lor. Pe langa lotiunea de soare, o alta necesitatea absoluta este utilizarea palariilor de soare.

Acoperirea capului copilului il va ajuta sa isi pazeasca fata si gatul de actiunea ultravioleta a razelor de soare si sa evite cancerul de piele in viitor, pentru ca el poate afecta aceste parti delicate ale corpului. Multe dintre autoritatile privind protectia UV recomada ca, copiii sub 11 luni de viata sa fie feriti de actiunea directa a razelor solare avand in vederea sensibilitatea si grosimea pielii. Chiar daca copilul va fi doar bronzat, nu ars de soare, la aceasta varsta orice colorare a pielii mai adanca decat tonul natural al copilului trebuie evitata.

[ad]

Mai sunt si alte modalitati prin care puteti proteja pielea delicata a copiilor. Este indicat sa evitati expunerea pe o perioada indelungata la soare in zilele insorite si sa incercati sa va petreceti timpul impreuna cu copiii la umbra intre orele 11 si 15 cand razele UV sunt cele mai puternice. Pe langa acoperirea capului cu palarie de soare este recomandat sa purtati si dumneavoastra dar si copiii dumneavoastra ochelari de soare, tricouri si bineinteles crema pentru protectie solara. Un factor de protectie de 15+, este cel mai indicat pentru pielea dumneavoastra.

Copiii care au pielea foarte deschisa la culoarea, parul blond sau roscat sunt cei mai vulnerabili sub actiunea directa a razelor solare. De aceea parintii lor trebuie sa acorde o atentie deosebita protectiei. Pe langa aceasta, daca in familie exista un istoric al cancerului atunci cu atat mai mult trebuie sa va luati masuri de precautie pentru copiii dumneavoastra.

Unor parinti le e teama ca, acoperind capul copilului cu o palarie de soare diminueaza in felul acesta efectele soarelui pentru vitamina D, insa palariile de soare nu impiedica beneficiile acestui nutrient. Pentru ca, copiii nostri au nevoie de acesta vitamina pentru a dezvolta oase puternice si sanatoase este recomandat sa petreceti impreuna cu copiii macar de doua ori pe saptamana un timp afara dar atunci cand razele solare nu sunt atat de puternice.

Cand doriti sa achizitionati palarii de soare pentru copiii dumneavoastra asigurati-va ca materialul din care sunt confectionate are rating UPF50+. Acesta este cel mai inalt nivel de protectie solara existent. Alegeti palarii de soare care sa sigure protectie pentru urechi si gatul copiilor si care sa aiba in fata o portiune care sa umbreasca fata. Daca veti gasi palariile de soare potrivite, copiii le vor purta fara sa mai tina cont de ele si vor fi protejati in felul acesta de razele UV.

Bucurati-va de vara care tocmai a sosit dar nu neglijati protectia necesara pentru copiii dumneavoastra.

Un comentariu la „Copiii trebuie sa poarte si palarii de soare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

1 × one =