Evitati cumpararea lucrurilor inutile pentru copii

In familiile de azi, parintii fac atatea lucruri pentru copii, cumpara multe haine, jucarii, cosmetice, tot felul de accesorii, dar oare sunt utile?

Daca intri in camera unui copil, ai impresia ca esti sufocat de multitudinea de culori, te simti ingropat in jucarii, dar la fel se simt si copiii nostri, ei nu au nevoie de atatea lucruri, pentru copii este importanta prezenta familiei si nu a inlocuitorilor.

[ad]

Datorita programului incarcat, cei mai multi parinti se simt vinovati ca isi petrec atat de putin timp cu copiii, incearca sa inlocuiasca dragaostea cu lucruri materiale, dar oare pentru copii este suficient?

Atunci cand facem curatenie in camera lor, ne dam seama ce multe lucruri inutile sunt pentru copii, poate unele jucarii sunt chiar periculoase, cu altele se joaca doar atat cat tin bateriile, sau doar pana maine, cand vii cu altceva.

In dulapuri situatia sta la fel, strangi haine care pentru copii nu au fost folositoare, deja sunt mici si nu au fost imbracate deloc, gasesti cosmetice cu termenul expirat pentru ca nu ai avut timp dupa dusulet sa-l masezi cu o crema de corp, ce sa mai vorbim de incaltaminte, parca piciorul creste vazand cu ochii.

Statisticile arata ca peste 60% din lucrurile cumparate pentru copii sunt inutile, iar mamele reprezinta un procent de 90% din cele care cumpara, pe cand tatii doar 10%, iar cand ajung acasa cu cumparaturile, ajung la concluzia ca de fapt copii nici nu au nevoie de ele.

Cheltuielile risipitoare pot afecta serios bugetul familiei, de cele mai multe ori creaza conflicte intre soti, iar toate aceste lucruri trebuie aranjate, necesita spatiu de depozitare, de cele mai multe ori casa capata aspectul de dezordine generala, te simti sufocat, si nu este un mediu bun pentru copii.

Cel mai bine este sa investesti banii cu folos, pentru copii este mult mai interesant sa mergeti in locuri noi, sa mergeti in vacante impreuna, investiti in timpul petrecut impreuna, care desi este scurt, puteti sa-l faceti de calitate, fiti siguri ca pentru copii acestea vor fi amintirile care raman si nu hainele sau jucariile pe care le-au avut.

De mici trebuie sa-i invatam cum sa aiba grija de bani, sa le aratam ca banii sunt importanti pentru ca ne asigura o viata mai usoara, nu doar pentru a cumpara lucruri inutile, astfel vor ramane economi si la maturitate.

Decat sa cumparati jucarii mecanizate, alegeti jocuri ale mintii, pe care sa le puteti juca impreuna, pentru copii este important sa-i determinam sa gandeasca de mici, sa le retinem atentia cu diverse strategii, sunt foarte incantati cand pot rezolva un puzzele singuri sau cand reusesc sa termine primii un joc.

Creati armonie si caldura in caminul dumneavoastra, asta conteaza pentru copii, nu aruncati milioane pe lucruri inutile!

2 comentarii la „Evitati cumpararea lucrurilor inutile pentru copii

  1. Aveti mare dreptate. Foarte multe persoane nu cumpara copiilor lor ceea ce ar avea neaparata nevoie ci se lasa pacaliti de comercianti sau pur si simplu de aspectul acestora.

  2. O ideea buna este utilizarea magazinelor online.
    Aici produsele au explicatii detaliate, majoritatea produselor sunt fabricate de firme de marca care ofera garantie.
    In plus se pot compara preturile oferite de magazinele online si se poate gasi pretul cel mai mic.
    Multe dintre magazine ofera si servicii de transport gratuite!

    Craciun fericit!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

4 × one =