Cum sa achizitionezi pantofii perfecti pentru copil?

pantofi copiiCat de dragute sunt piciorusele unui copil in primii ani din viata, mai ales ale copiiilor mai dolofani. Dar cat de multe probleme creeaza ele atunci cand dorim sa cumparam pantofii perfecti pentru ei.

Te aventurezi prin magazine cautand pantofii ideali pentru copil, vezi mai multe modele in mai multe locuri si te hotarasti ca vrei sa ii cumperi. Daca te gandesti sa-i cumperi pantofi fara ca el sa fie prezent, e destul de riscant, si o poti face doar la intelegere cu vanzatoarea, ca in cazul in care nu i se potrivesc sa ii aduci inapoi pentru schimb.

[ad]

Daca il duci cu tine in magazin, s-ar putea ca probarea pantofilor sa fie o sarcina destul de grea pentru el, dar si pentru tine, si va atrage atentia tuturor celor din magazin. Nici o problema, totul are un inceput si e mai important sa cumperi pantofii potriviti pentru copil decat sa-i fie prea mari sau prea mici. Poti lua cu el o jucarie care sa ii distraga atentia.

Iata cateva sfaturi inainte sa ii cumperi:

  1. Intai cauta marimea potrivita pentru copil – asta o poti face masurand de acasa piciorusul copilului sau direct in magazin, daca vanzatorul are o ustensila pentru masurat.
  2. Cauta designul care sa se potriveasca cu forma piciorului lui. Sunt copii care au laba piciorului mai groasa si anumite modele, chiar daca sunt bune in lungime, pur si simplu nu intra pe piciorul copilului.
  3. Pantofii cu “arici” sunt mai practici decat cei cu siret. Mai ales pentru copil, deoarece poate invata sa si-i ia singur.
  4. Dupa ce ii dai in picioare pantofiorii, lasa-l sa faca cativa pasi cu ei si urmareste-l daca se simte confortabil in ei.
  5. Verifica cu degetul aratator, partea din spate a pantofului, cand e in piciorul copilului. Ar trebui sa reusesti sa introduci 1 deget in pantof in spatele calcaiului. Daca nu reusesti inseamna ca pantofii sunt prea mici.
  6. Verifica cum stau degetele copilului in pantofi apasand cu mana partea superioara a pantofilor, cand copilul este incaltat cu ei.
  7. Pantofii pentru copil sa fie din piele, atat in exterior cat si in interior, sau dintr-un material textil. In felul acesta piciorul poate “respira” in pantof.
  8. Staiful (partea din spate a pantofului) sa fie rigid pentru a se evita rasucirea piciorului, iar partea din fata moale.
  9. Copiii ar trebui sa umble cat mai mult desculti (cel mult cu sosete) prin casa, pentru ca picioarele sa se dezvolte normal. Daca in trecut se spunea ca in momentul in care copilul incepe sa mearga, sa poarte pantofi cu talpa rigida, astazi ortopezii nu mai recomanda astfel de pantofi, talpa trebuie sa fie flexibila.

Un comentariu la „Cum sa achizitionezi pantofii perfecti pentru copil?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

17 − 7 =