Ingrijirea copiluluiSanatate

A venit toamna, ce metode de imunizare pentru copii alegem?

Ne bucuram cand vine toamna si copiii incep din nou activitatile in scoli si gradinite. Insa pe toti ne intristeaza un lucru, acela ca o data cu inceperea noului an scolar copiii vin acasa, uneori chiar din primele saptamani, cu viroze si alte infectii ale tractului respirator.

Pentru a evita pe cat posibil acest lucru, ne putem gandi la metode de

[ad]

imunizare pentru copii, chiar inainte de inceputul gradinitei.

Iata mai jos cateva dintre cele mai eficiente metode de imunizare pentru copii:

  • Imunizare pentru copii cu Broncho-vaxom: mareste rezistenta la infectiile cailor respiratorii si stimuleaza mecanismul de aparare a organismului. Este un vaccin care se administreaza oral.
  • Imunizare pentru copii cu Echinacea – imunostimulent, antiviral, bacteriostatic, antibiotic, analgezic usor. Echinaceea se gaseste sub diferite forme: pastile pentru copii (de exemplu de la Alevia sau Forever Living Product), sirop pentru copii (Imunogrip, Imunorezistan), sirop de la farmaciile naturiste (cu echinaceea, propolis, muguri de plop si altele).
  • Aloe Vera – intareste sistemul imunitar, are efect preventiv durabil asupra organismului (nu se administreaza copiilor sub 2 ani).
  • Imunizare pentru copii cu Oscilococcinum – globule homeopatice, se utilizeaza pentru tratamentul starilor gripale dar si ca si tratament preventiv in timpul perioadelor de expunere gripala.
  • Septilin – stimuleaza cresterea imunitatii protejand organismul de infectii, este un adjuvant in tratamentul infectiilor cailor respiratorii, previne si combate gripa si alte viroze.
  • Imunizare pentru copii cu Ribomunyl – stimularea imunitatii specifice prin fractiunile ribozomale continute, stimulare imunitatii nespecifice, stimularea imunitatii antiinfectioase
  • Una dintre cele mai bune metode naturale de imunizare pentru copii este sa petreaca in fiecare an cate un sejur la mare, briza marii ajuta caile respiratorii. Sau primavara si toamna cate 10 zile petrecute la salina (Praid, Turda sau altele din tara). Mai nou exista saline artificiale care au aproape acelasi efect ca si cele naturale.
  • Pe langa acestea exista un aparat de purificare salina a aerului (SALIN) care se pune in camera copilului, alimentat electric, si care printr-un sistem cu 4 blocuri de sare creeaza in camera un aer sarat care are efect in diferite afectiuni respiratorii: rinite, laringite, sinuzite, astm bronsic, bronsite asmatiforme si altele. Aceste aparate sunt unice in tratarea si prevenirea afectiunilor respiratorii, si trebuie utilizate pe o perioada de cateva luni. Filtrele de sare se schimba o data la 3 luni. O ultima aparitie este un mini-inhalator salin individual InSalin fiind eficient ca terapie adjuvanta in aceleasi afectiuni ale cailor respiratorii superioare si inferioare ca si aparatul SALIN.

Un lucru foarte important pe care fiecare ar trebui sa il stie este ca de fiecare daca cand administram copilului antibiotic sistemul imunitar slabeste, de aceea administrarea antibioticelor ar trebui sa se faca doar daca medicul confirma ca exista o infectie bacteriana a cailor respiratorii, si doar daca el considera ca este absolut necesar. Nu administrati antibiotice copiilor din proprie initiativa.

Un comentariu la “A venit toamna, ce metode de imunizare pentru copii alegem?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

nineteen + 9 =