Cat de importante sunt vaccinurile pentru copii ?

Bebelusul primeste prin placenta mamei primii anticorpi, iar mai tarziu prin laptele matern, dar acestia nu sunt intr-o cantitate foarte mare, dispar in timp si nu-l pot proteja pentru bolile serioase care pot aparea, de aceea copilul trebuie imunizat.

[ad]

Aici intervin vaccinurile pentru copii, care contin bacterii si virusi morti, sau cu actiune diminuata, care introdusi in corpul copilului, determina sistemul imunitar sa produca anticorpi care raman activi toata viata, iar daca boala apare, acestia lupta cu ea.

Vaccinurile pentru copii elimina boli ca difteria, poliomelita, tusea convulsiva (tusea magareasca), rujeola, iar daca totusi apar, ele sunt mult ameliorate din cauza vaccinurilor.

Ca si parinti trebuie sa stim ca in Romania, vaccinurile pentru copii obligatorii sunt gratuite, ele sunt suportate de Casa de Asigurari Nationale, dar fiecare parinte are libertatea de a alege ce este mai bun pentru copilul sau, pe langa aceste vaccinuri mai pot fi alese vaccinurile pentru copii optionale cum sunt cele impotriva varicelei, rubeolei, oreonului.

Ce trebuie sa stim in momentul administrarii vaccinurilor ?

In primul rand copilul trebuie sa fie perfect sanatos, daca ati observat ca prezinta semne de boala, discutati cu medicul pediatru care v-a hotara daca se face vaccinarea.

Dupa administrarea vaccinului, copilul poate deveni mai agitat, poate face febra, este indicata administrarea unui supozitor de paracetamol imediat, pe urma la fiecare patru ore in prima zi, poate avea scaune mai moi sau lipsa poftei de mancare, pot aparea reactii alergice la nivelul pielii, dar toate acestea dispar in doua zile de la vaccinare.

Daca observati ca starea copilului se agraveaza, anuntati medicul pediatru.

In zona unde i s-a facut injectia poate aparea o umflatura, puteti pune comprese cu apa rece, masati piciorul usor, poate schiopata la mergere.

Este foarte important sa vorbiti cu copilul, sa-i explicati ca medicul nu-i face nici un rau, chiar daca este foarte mic o sa-l linistiti, nu trebuie sa ramana cu frica fata de halatul alb, multi copii asociaza durerea cu medicul, vor plange si cu ocazia altor vizite la medic.

Pe piata au aparut foarte multe vaccinuri pentru copii, dar multe dintre ele nu sunt suficient de testate, de aceea inainte de a va vaccina copilul, discutati cu medicul pediatru si impreuna alegeti varianta cea mai buna pentru copilul dumneavoastra.

Vaccinurile pentru copii obligatorii se administraza in urmatoarea schema:

VARSTA VACCIN DESCRIERE
0-7 zile BCG-maternitate Impotriva tuberculozei
HB#1-maternitate Impotriva hepatitei B
2 luni DTP-VP(oral, intramuscular)+HB#2 Vaccinare antihepatica B, antipoliomelitica, antidifterica, antitetanica/antipertusis
4 luni DTP-VP(oral, intramuscular) Vaccinare antipoliomelitica, antidifterica, antitetanica/antipertusis
6 luni DTP-VP+HB#3 Vaccinare antihepatica B, antipoliomelitica, antidifterica, antitetanica/antipertusis
12 luni DTP-VP Vaccinare antipoliomelitica, antidifterica, antitetanica/antipertusis
12 luni ROR Impotriva rujeolei, oreon, rubeola
30-35 luni DTP Vaccinare antidifterica, antitetanica/antipertusis
7 ani DT-AR Vaccinare antidifterica, antitetanica, antirujeolica
9 ani VPOT(oral trivalent) Vaccinare antipoliomelitica, antihepaticaB
14 ani DT-BCG Impotriva tuberculozei Vaccinare antidifterica, antitetanica

Un comentariu la „Cat de importante sunt vaccinurile pentru copii ?

  1. Vaccinurile sunt f periculoase!Informati-va mai intai,cititi despre efectele adverse,ce contin,si ami ales puneti-va mereu intrebarea?Cine profita de pe urma vaccinurilor?Marile case farmaceutice,nicidecum imunitatea copiilor nostri,care este astfel atacata si distrusa!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

17 − six =