Cat timp lasam bebelusii gemeni sa doarma impreuna?

Inainte de a veni pe lume bebelusii gemeni, parintii incep sa se gandeasca la tot felul de lucruri, nu se asteptau sa fie doi, iar cel mai important este daca bebelusii trebuie culcati impreuna sau separat, separarea lor necesita mai mult spatiu, dar si efort.

Trebuie sa va ganditi foarte bine ce varianta alegeti, aceea de a avea camera lor, sau ii culcati in camera cu

[ad]

dumneavoastra. Efortul pentru mama de a ingriji doi copii odata este foarte mare, daca ii culcati in aceeasi camera puteti primi ajutorul sotului, si este mai usor in privinta schimbatului si alaptatului.

Pe parcursul sarcinii, bebelusii gemeni sunt inghesuiti intr-un spatiu mic, dar acest lucru duce la devoltare obiceiului de a fi impreuna, nu degeaba se spune ca gemenii traiesc unul pentru celalalt, comunica intr-un limbaj numai de ei stiut, iar separarea provoaca suferinta.

Daca bebelusii gemeni sunt mici la nastere, ei pot fi culcati impreuna, dar daca sunt mai mari, pot fi pusi in paturi separate, dar acestea sa fie aproape unul de celalalt.

Pe masura ce cresc, bebelusii gemeni se pot deranja unul pe celalalt, simt nevoia de un spatiu mai mare, dar acest lucru trebuie realizat lent si cu rabdare. Potrivit cercetatorilor, bebelusii gemeni care dorm impreuna in perioada copilariei timpurii, au o mai buna dezvoltare si sunt mai siguri pe ei. Apropierea este foarte vitala pentru bebelusii gemeni, cum de altfel este si cand cresc.

Daca bebelusii gemeni impart camera cu parintii este mai bine ca ei sa doarma impreuna, este mai usor pentru mama sa fie aproape de ei, iar daca sunt hraniti bine, vor avea un somn linistit toata noaptea.

De pe la varsta de 6 luni, bebelusii gemeni pot fi culcati separat, pentru inceput la somnul de amiaz, iar apoi si peste nopate. Nu va fi usor sa-i separati, dar puteti cauta in comert patuturi speciale pentru gemeni care au doua locuri separate printr-un cadru.

Multi parinti se gandesc ca daca ii separa pe bebelusii gemeni, vor avea nopti mai linistite, dar nu este asa, cu cat sunt mai devreme separati, cu atat ei sufera mai mult, nu uitati ca au o legatura formata de la inceput.

Pe masura ce cresc, bebelusii gemeni isi formeaza propriul obicei de somn, poate chiar va dau de inteles ca este momentul sa fie separati, dar pana atunci lasati-i sa fie impreuna.

Atentie sa nu cadeti in extrema cealalta, adica sa nu-i mai separati deloc, nu este bine, la un moment dat fiecare are nevoie de intimitate, chiar daca dorm in aceeasi camera, dar sa aiba paturile separate. Daca bebelusii gemeni sunt de sex opus, va veni varsta cand vor avea nevoie fiecare de camera lui, dar pana atunci aveti timp, deocamdata sunt doar bebelusi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

11 − 9 =