Ce trebuie sa stii despre prima tunsoare a copilului tau

Pentru prima tunsoare a copilului tau ar fi bine sa te informezi asupra catorva pasi pe care trebuie sa-i urmezi. Idea de a duce copilul la un salon nu e atat de dificila, cat modalitatea prin care il vei face sa stea cuminte si linistit. Cred ca fiecare parinte se asteapta la aventura, atunci cand vine vorba despre prima tunsoare a copilului, si tocmai din acest motiv, va vom oferi cateva sfaturi si informatii utile.

Daca ati dori sa aflati varsta optima la care un copil trebuie sa fie dus la un salon, dati-mi voie sa va spun ca nu exista asa ceva. In functie de podoaba capilara pe care copilul a avut-o la nastere, si in functie de cum ii va creste parul pe parcursul lunilor, aceasta decizie apartine doar parintilor. Prima tunsoare a copilului poate avea loc la 7 luni, de exemplu, sau la 2 ani, in cazul unor copii. Multi parinti evita aceasta vizita la salon si din cauza faptului ca multi copii au parul carliontat, pana la prima tunsoare. Pentru a amana pierderea carliontilor, parintii evita cat de mult posibil acest moment. Daca parul nu-l incomodeaza pe copil, lucrurile nu au scapat de sub control, insa daca parul este deranjant, pentru a-l ajuta pe micut sa se simta mai bine, am putea face o vizita la salon. Nu este neaparat nevoie sa asteptam pana cand copilul creste mare, sperand ca atunci va avea mai multa rabdare. Si stiu ca in general mamicilor le este mai greu sa ranunte la carlionti, insa chiar daca prima oara se vor varsa niste lacrimi, cu a doua ocazie, lucrurile vor decurge mult mai bine.

Este foarte posibil ca la prima tunsoare copilul sa fie putin agitat. De aceea, daca exista in orasul tau un salon special pentru copii, este locul ideal in care trebuie sa fii! Daca acesta va fi asezat pe un cal, sau intr-o masinuta, pentru a fi tuns, este posibilt sa fie distras de la foarfece si alte instrumente folosite intr-un salon. O alta metoda prin care sa usuram prima vizita la salon, deci inclusiv prima tunsoare a copilului, ar fi jocul de-a salonul, acasa. Incearca sa te joci cu el , incearca sa imiti actiunile ce ar urma intr-un salon, si incearca sa-i prezinti aceasta activitate ca pe ceva distractiv. Ai putea alege si varianta in care, inainte de a merge efectiv la tuns cu micutul, poti face o vizita la salon, doar pentru a se obisnui cu acesta, cu locul respectiv. Un secret foarte puternic in aceasta actiune ar fi urmatorul: inainte de a merge la salon pentru prima tunsoare a copilului, asigura-te ca acesta a dormit si a mancat suficient. Daca va fi odihnit, sunt sigura de faptul ca va reactiona mult mai bine decat ar face-o in caz contrar. Acestea sunt doar cateva informatii utile care sunt sigura ca ar fi de folos oricarei mame. De ce sa nu transformam vizita la un salon, intr-un timp placut, si pentru copil?  Si de ce sa nu incercam ca prima tunsoare a copilului sa ramana o amintire placuta pentru el?

Un comentariu la „Ce trebuie sa stii despre prima tunsoare a copilului tau

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

20 − eighteen =