Cele mai frecvente probleme de sanatate la copii

Problemele de sanatate la copii pot aparea la diferite varste, inca din primele zile de la nastere.

Este foarte important ca parintii sa fie bine informati cu privire la bolile pe care le pot face copiii lor, sa stie ce masuri de urgenta trebuie sa ia.

Expunerea la frig poate cauza aparitia de raceli, care se termina cu tuse, de aceea trebuie sa fim atenti la copii, cum ii imbracam, hainele si incaltamintea sa fie calduroase, mainile protejate prin manusi. La copii pielea este foarte sensibila, camera in care ii culcam sa fie bine aerisita si indicele de umiditate corespunzator. In sezonul rece este important un aport suplimentar de

[ad]

vitamine, administrare de multe lichide, toate aceste masuri vor feri copiii de bolile sezonului rece.

O alta problema de sanatate des intalnita la copii este legata de piele, infectiile fungice si conditiile precare de igiena duc la aparitia lor. Bebelusii trebuie spalati de fiecare data inainte de schimbarea pampersului, pielea protejata cu lotiuni speciale pentru piele sensibila, hainele trebuie spalate cu detergenti pentru copii, de cele mai multe ori, substantele chimice din detergenti pot provoca reactii alergice ale pielii.

Daca va confruntati cu probleme grave ale pielii la copii, consultati un medic dermatolog, care o sa va sfatuiasca exact ce trebuie sa faceti.

Constipatia este o alta problema de sanatate frecventa la copii, si legata de aceasta apar alte probleme cum ar fi formarea de gaze, dureri in zona stomacului, lipsa poftei de mancare.

Ce putem face? In primul rand asigurati-va ca vasul de toaleta sau olita sunt corespunzatoare pentru copii, de cele mai multe ori daca copilul nu se simte in siguranta in momentul cand trebuia sa aiba scaun, isi impinge inapoi fecalele si astfel apare constipatia. Alimentatia este foarte importanta, trebuie sa fie bogata in fibre, incercati sa-i dati copilului o masa de cereale integrale pe zi, multe fructe si legume, sucuri naturale de fructe, de asemenea fructele uscate, cum ar fi prunele sunt indicate, multe lichide.

Diareea sau scaunele moi este de asemenea des intalnita, aceasta se poate controla prin alimentatie, dar daca dureaza de ceva timp, scaunele devin apoase sau cu sange, copilul are o stare de letargie, mergeti de urgenta la spital, copiii se deshidrateaza foarte repede.

Bolile copilariei cum ar fi rubeola, rujeola, varicela, scarlatina, sunt des intalnite la copii, mai ales dupa ce acestia fac parte dintr-o colectivitate, pentru majoritatea sunt vaccinati prin programele de vaccinare nationala, dar totusi pot face forme usoare ale bolii, de aceea anuntati medicul de indata ce observati semne de boala.

Parazitii, fie ca este vorba despre paduchi, scabie, sau paraziti intestinali, sunt desi intalniti, tot in colectivitate, dar se trateaza cu usurinta, mai ales daca se iau masuri de la inceput.

Pentru a evita aceste probleme de sanatate la copii, este foarte importanta educarea lor in privinta masurilor de igiena, copiii trebuie sa se spele pe maini inainte si dupa utilizarea toaletei, inainte de masa, o viata discipinata duce la o sanatate de fier.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

four × 4 =