Congestia toracica la bebelusi

Congestia toracica la bebelusi este cauzata de infectii care duc la formarea de mucus in plamini si pe caile respiratorii.

Congestia toracica la bebelusi este destul de des intalnita, o raceala comuna poate cauza aceasta boala, copilul incepe sa aiba probleme de respiratie, de aceea consultarea medicului este absolut nesesara.

[ad]

Cauze pentru congestia toracica la bebelusi

Congestia toracica la bebelusi este cauzata de diferiti virusi, bacterii sau fungii, care ajung in tractul respirator superior al bebelusului. De cele mai multe ori, o raceala comuna cauzeaza congestia toracica la bebelusi, se acumuleaza o cantitate mare de mucus, ceea ce duce la congestionarea pieptului si a nasului de asemenea. Bebelusii sunt mai afectati din cauza sistemului lor imunitar in curs de dezvoltare, mucusul este secretat ca un mecanism de aparare, mai ales impotriva alergiilor, care duc si ele la congestia toracica la bebelusi.

Simptome pentu congestia toracica la bebelusi

Primele simptome pentru congestia toracica la bebelusi sunt insomnia si dificultati de respiratie. Mucusul adunat in piept este greu de eliminat, bebelusii nu stiu nici sa tuseasca, nici sa-si sufle nasul, de aceea aici trebuie intervenit.

Tratament pentru congestia toracica la bebelusi

Eliminarea mucusului se face destul de greu, nasucul trebuie curatat foarte bine, cu ser fiziologic sau apa de mare, incercati sa utilizati o pompita in forma de para cu care sa trageti mucozitatile afara, dar lucrul acesta este foarte neplacut pentru bebelusi. Mai puteti cumpara “batista bebelusului”, pe care o gasiti in farmacie, aceasta se ataseaza la aspirator si puteti curata nasucul foarte bine. Inainte de a folosi oricare dintre metode cereti sfatul medicului!

Puteti masa pieptul cu o crema mentolata, Vapor RUB care ajuta la congestia toracica la bebelusi, nasucul se desfunda de asemenea, daca observati o reactie alergica, opriti tratamentul imediat!

Culcati copilul in pozitie mai ridicata, daca bebelusul este trecut de 1 an puteti sa-i dati miere de albine, aceasta contine peroxid de hidrogen care omoara bacteriile, ajuta la congestia toracica la bebelusi, prin eliminarea mucusului.

Un alt tratament pentru congestia toracica la bebelusi este atmosfera umeda din camera, puteti sa faceti si aburi direct la nasucul bebelusului, fiti atenti sa nu produceti arsuri si nu mentineti copilul la abur direct mai mult de 15 minute. Un umidificator este foarte important sa-l aveti, mai ales pentru sezonul rece.

Daca bebelusul face febra, anuntati medicul de urgenta, puteti sa-i administrati un supozitor de paracetamol rectal, iar daca tuseste, aveti nevoie de un sirop expectorant.

Cum prevenim congestia toracica la bebelusi?

  • alaptarea este foarte importanta, asa primeste bebelusul anticorpii de care are nevoie
  • pastrati o igiena a mainilor si sanilor impecabila atunci cand hraniti copilul
  • nu lasati persoane bolnave in preajma lui
  • daca mama s-a imbolnavit, utilizati o masca de protectie de fiecare data cand va apropiati de bebelus
  • ferbeti jucarile copilului cat mai des
  • nu expuneti bebelusul la fum de tigara sau alti factori alergeni si poluanti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

5 × 4 =