Cum aleg un pediatru bun pentru copilul meu?

In Romania, imediat dupa nastere mama este intrebata numele pediatrului care va urmari copilul pe durata dezvoltarii lui.

Unele mamici, deja stiu cine va fi pediatrul, dar altele nu acorda o atentie atat de mare acestui lucru si hotarasc pur si simplu ca medicul de familie sau medicul pediatru din spital sa fie cel care va urmari evolutia copilului cel putin in primul an din viata.

Insa, este foarte bine, daca inainte de nastere va ganditi la acest lucru.

[ad]

Iata de ce trebuie sa tineti cont atunci cand alegeti un pediatru pentru copilul dumneavoastra:

–         ar trebui inainte sa alegeti medicul pentru copilul dumneavoastra sa va interesati despre cativa medici din zona in care locuiti si sa vedeti daca sunteti de acord cu anumite reguli de ingrijire a copilului pe care ei le propun cum ar fi: alaptarea, alimentatia, tratamente, etc.

–         cea mai buna alegerea a unui medic pediatru pentru copilul dumneavoastra este prin recomandarile facute de prieteni si familie. Insa trebuie sa tineti cont ca copilul dumneavoastra este unic, poate anumite probleme pe care voi le veti avea, prietenii dumneavoastra nu le-au avut si invers.

–         ori de cate ori primiti o recomandare a unui medic pediatru pentru copilul dumneavoastra puneti cateva intrebari: unii parinti poate vor fi multumiti ca pediatrul se misca rapid si nu se sta la usa mult la el, iar alti parinti ar putea spune ca sunt multumiti de pediatrul lor pentru ca se misca mai incet si urmaresc mult mai multe aspecte ale copilului in timpul consultatiei.

Pentru alegerea unui bun pediatru pentru copilul dumneavoastra puneti-va cateva intrebari:

–         la ce distanta este cabinetul lui? Sa nu fie la o distanta de o ora de zona unde locuiti dumneavoastra si sa ajungeti greu la cabinet in caz de urgenta

–         daca aveti nevoie de anumite lamuriri sau in diverse probleme puteti sa il contactati chiar daca nu este la cabinet?

–         de ce spital apartine? Are doar cabinet privat in zona? Ce medici mai are in echipa, daca el este plecat in concediu?

–         este disponibil pentru vizite la domiciliu? (in primele luni este foarte important ca medicul sa se deplaseze la dumneavoastra acasa pentru a consulta copilul)

–         se poarta frumos cu copiii?

–         este deschis spre nou? De exemplu: cum recomanda diversificarea alimentatiei? (se stie ca in anii ’80 toti medicii recomandau inceperea diversificarii de la 3 luni, astazi medicii nu mai recomanda asta, ci spun ca dupa 5-6 luni sa se inceapa diversificarea)

Dupa ce ai ales pediatru pentru copilul tau, ai incredere in el. Daca simti ca nu puteti colabora si nu esti multumita de raspunsurile lui, mai poti cauta si alti pediatri, dar daca de la inceput, prin recomandari descoperi lucrurile cu care crezi ca vei fi de acord cu el, atunci ai incredere in el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

five × 3 =