Cum e indicat sa ai grija de dintii copilului tau?

Este foarte important sa intelegem ca si dintii copilului tau trebuie sa fie foarte bine ingrijiti, la fel ca cei ai adultilor. In caz contrat, e posibil ca dintii copilului sa ajunga in situatii grave, si trebuie sa evitam acest lucru. Deci dintii copilului tau au nevoie de o atentie deosebita!

Parintii trebuie sa stie ca inca inainte de a-si face aparitia dintii copilului, gingiile bebelusilor trebuie ingrijite la randul lor. Aceasta rutina ii va proteja de infectarea cu diverse bacterii, si in acelasi timp ii va pregati pentru periajul adevarat, cand dintii copilului vor incepe sa iasa la iveala. Daca dintii copilului si gingiile acestuia sunt in stare buna, acest lucru va influenta starea generala de sanatate a copilului. Foarte important de retinut este faptul ca dintii copilului si gingiile acestuia trebuie periate si curatate cel putin de 2 ori pe zi, mai ales inainte de culcare. Motivul pentru care periem dintii copilului, cred ca este destul de evident si foarte important: cu ajutorul periajului, indepartam placa bacteriana, care daca este combinata cu substante zaharoase, poate produce foarte repede acizi. Iar acesti acizi ataca smaltul pe care dintii copilului il au.

Daca pana in perioada in care dintii copilului isi fac aparitia, pentru curatarea gingiilor foloseam o carpa, din acel moment, modul de periaj trebuie sa se schimbe. Pentru a curata cat mai bine dintii copilului, trebuie sa cumparam o periuta de dinti speciala pentru copii, care are peri si cap de curatare mici, potriviti pentru ei. Si pentru ca dintii copilului sa fie in siguranta, in momentul in care observati ca periuta de dinti are deja semen de uzura, aceasta trebuie neaparat inlocuita. Medicul dentist are un rol deosebit de important, in ceea ce priveste sanatatea, pentru dintii copilului tau. Trebuie sa facem o vizita la dentist cel putin o data la 6 luni, si sa incepem aceste vizite inca de la aparitia primului dinte. Medicul stomatolog va stii sa ne dea sfaturile potrivite pentru a proteja cat mai bine dintii copilului.

Multi parinti intalnesc dificultati cand vine vorba de dintii copilului si spalarea acestora. De aceea, este foarte important sa incercam sa-I cucerim prin cateva tactici. Dintii copilului si curatarea acestora poate fi o operatiune amuzanta. Putem de exemplu sa-I lasam sa-si aleaga singurri periuta de dinti, sau de asemenea, in timp ce tu periezi dintii copilului, poti sa-l lasi ca el sa ii perieze pe ai tai. Daca il invatam de mici importanta pe care dintii copilului o au, si mentinerea igienei acestora, copii vor dezvolta un obicei bun si sanatos, pentru igiena orala.

3 comentarii la „Cum e indicat sa ai grija de dintii copilului tau?

  1. Bun articolul!
    Daca ii oferi cateva sfaturi de care o sa tina cont si mai compensezi prin programari constante la dentist, nu cred ca poti da gres in aceasta privinta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

7 − 5 =