Cum iti ajuti copilul impotriva arsurilor solare?

Aproape in fiecare vara riscam sa facem cate o insolatie, sau sa fim arsi de soare. Ca si adulti stim cat de dureros e sa fii ars de soare, cu atat mai mult copilul dumneavoastra va simti durerea in cazul unei arsuri. Putem preveni arsurile solare aplicand inainte de expunerea la soare lotiuni si creme pentru protectie. Totusi uneori ne putem alege cu o arsura, noi sau copilul nostru chiar daca am aplicat lotiune sau crema pentru protectie.

[ad]

Aproape toti copiii iubesc sa se joace afara, in soare si nu le face intotdeauna placere sa ii cremuim si sa ii protejam de soare. In cazul in care copilul este ars de soare iata cateva lucruri pe care trebuie sa le faceti si cateva pe care NU trebuie sa le faceti.
Dar mai intai, cum recunoastem daca copilul are pielea arsa de soare, daca a facut insolatie?
Daca pielea copilului este calda sau fierbinte la atingere. Daca copilul se plange ca il ustura pielea sau ca il doare capul. Acestea sunt semnele initiale care ar putea anunta o insolatie a copilului. Dar pe masura ce timpul trece pielea se poate inrosi sau pot aparea basici pe pielea. In cazul unei insolatii mai puternice simptomele pot fi frisoane de caldura sau frig, febra, greata, fata congestionata.

Ce trebuie sa faceti in cazul in care copilul este ars de soare:
– dati-i foarte multe lichide. Copilul trebuie sa ramana hidratat. Apa este cea mai buna optiune.
– puneti ceva caldut peste zona arsa de soare timp de 10-15 minute, hainele sa fie de bumbac moale
– dati-i nurofen sau paracetamol, potrivit varstei sale
– sunati pediatrul daca starea copilului se inrautateste, daca are varsaturi, sau daca se infecteaza zona arsa de soare, daca apar basici

Ce NU trebuie sa faceti:

– nu folositi creme sau lotiuni pe zona arsa de soare, nu va face altceva decat sa impiedice pielea sa respire
– nu folositi orice produs de prim ajutor pe care il cunoasteti
– nu folositi gheata
– nu spargeti basicile aparute si nu cojiti pielea arsa

Cel mai sigur mod de a preveni arsurile la copiii este sa va asigurati ca intotdeauna copilul are pielea facuta cu crema de protectie solara, atunci cand iese la joaca in soare. Fiti foarte atenti la cremele de protectie, verificati data expirarii de pe ambalaj.

Dupa ce ati constatat arsura, nu mai expuneti la soare copilul in urmatoarele 3-4 zile.
Tineti legatura cu medicul copilului, si faceti tot ceea ce va recomanda medicul.
E placut si frumos vara, insa nu trebuie sa neglijam protectia minima necesara in cazul copiilor nostri, dar nici in cazul nostru ca si adulti.

5 comentarii la „Cum iti ajuti copilul impotriva arsurilor solare?

  1. In primul rand copiii nu ar trebui expusi la soare, mai ales la orele cele mai critice….exclus! Iar in rest, adica dimineata si seara neaparata trebuie folosita o lotiune cu protectie solara mare ( 50). Astfel nu mai e cazul sa ne plangem de arsuri solare

  2. Cel mai simplu e sa evitam soarele…mai ales cand este vorba despre copiii…se ard foarte repede! Lotiunea sa nu lipseasca atunci cand avem de gand sa iesim afara vara

  3. in zilele cu soare, crema de protectie de minim 30 SPF e must pentru noi cand iesim afara. Inainte sa plecam ne dam pe manute, fata si picioruse. ca si splatul pe dinti „solutia de soale”a devenit rutina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

four + 15 =