Cum recunoastem tulburarea bipolara la copii?

Tulburarea bipolara la copii este o afectiune foarte complexa si greu de manevrat, copiii care sufera de aceasta tulburare pot sa fie hiperactivi, iar apoi foarte deprimati, este destul de greu pentru parinti sa se lupte cu aceste stari, sa-si inteleaga copilul si sa-l poata ajuta in acelasi timp.

Simptome pentru tulburarea bipolara la copii

Tulburarea bipolara la copii poate apare de la varsta de 6 ani, in sus. Copiii cu aceasta afectiune sunt foarte inteligenti, chiar ghideaza cadrele didactice cum sa-si predea orele de curs.

[ad]

Tulburarea bipolara la copii se manifesta printr-un exces de energie, copiii cu aceasta afectiune dorm putin, 4-5 ore pe zi, dimineata se trezesc plini de energie, uneori chicotesc necontrolat, sau pot face actiuni ilogice acasa, la scoala, in locuri publice.

Tulburarea bipolara la copii ii face pe acestia sa traiasca intr-o lume a lor, plina de idei, copiaza super-eroii, sunt capabili chiar sa se arunce de la fereastra pentru a copia zborul acestora.

Exista cateva principii directoare care sa-i ajute pe parinti sa se ocupe de un astfel de copil, in primul rand folositi excesul de energie intr-o maniera pozitiva, incurajati copilul spre aptitudini care implica un efort fizic mare, cum ar fi atletismul, artele martiale, cursurile de dans sportiv.

Tulburarea bipolara la copii le influenteaza starea psihica, de aceea trebuie sa tineti seama de dispozita copilului, nu il fortati sa faca ceva daca nu doreste, motivati-l intotdeauna, incercati sa aveti mereu o atitudine pozitiva. Comunicarea este foarte importanta, ascultati-l ce are de spus, fiti sincer cu el, daca isi da seama ca a fost mintit sau inselat poate cadea in depresie.

Incercati sa-i dati sarcini clare pe care sa le poata indeplini, stabiliti reguli si masuri de disciplinare, tendinta lui va fi de neascultare, tulburarea bipolara la copii ii face sa nu asculte de nimeni, se considera prea inteligenti pentru a asculta de cineva.

Tulburarea bipolara la copii ii determina sa aiba un exces de energie, de aceea obositi copilul cat de mult pentru a beneficia de cat mai multe ore de somn, de asemenea trebuie sa fiti atenti la dieta lui, are nevoie de hrana sanatoasa, multe vitamine. Se va opune la orice ii veti propune, in special la mancare, dar discutati cu el despre importanta meselor, intrebati-l ce fructe sau legume doreste, puteti sa-i dati posibilitatea de a alege intre doua produse si astfel va fi obligat sa aleaga unul.

Pe langa toate acestea, dragostea, tandretea, nu trebuie sa lipseasca, tulburarea bipolara la copii este o afectiune serioasa, cereti sfatul psihologului, mergeti impreuna la consiliere, sunt si medicamente care se pot administra pentru calmarea lui, dar toate au efecte secundare, de aceea incercati alte metode pentru a va intelege cu el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

thirteen + 15 =