Cum sa comunici cu un babysitter

In zilele noastre, foarte multi parinti apeleaza la un babysitter. In dictionarul explicativ al limbii romane, babysitter inseamna: cel angajat sa aiba grija de un copil, în absenta parintilor. Deci cu siguranta, pentru a fi un babysitter, acea persoana trebuie sa fie de incredere, si chiar cu o educatie in domeniu. Exista agentii unde un babysitter este testat psihologic, ii sunt verificate aptitudinile, si apoi este recomandat celor care cauta asa ceva.

Nu este usor sa-ti exprimi nemultumirea, atunci cand aceasta exista, fata de un babysitter. Dar va vom oferi cateva sfaturi pentru a va ajuta sa comunicati mai usor cu orice babysitter.

Incercati sa fiti calmi, calzi. Puteti incepe conversatie cu un babysitter, accentuand ceva deosebit ce acesta a realizat in ultimul timp. Puteti sa-I spuneti cat de mult apreciati faptul ca isi face timp sa va informeze despre ce anume prefera sa manance copilul dumneavoastra, si ca ati vrea sa stiti chiar mai mult decat atat. Pentru a crea o conversatie placuta cu un babysitter, folositi copii, deoarece acesta este aspectul pe care il aveti in comun. Apoi, puteti sa dati alte exemple de un babysitter, se poate chiar din trecut, care facea lucruri ce nu le placeau copiilor. Si daca nu faceti referire direct la el, un babysitter ar putea lua in calcul sfaturile fara sa se supere.

Incercati sa ramaneti focalizati, cand purtati o discutie cu un babysitter. Chiar daca ati avea o mie de motive pentru care un babysitter sa nu faca un anumit lucru, nu le enumerati pe toate, ci concentrate-va pe problema reala. Sfaturile pe care le dati unui babysitter sa fie scurte si la subiect. Daca veti taragana discutia, e posibil ca pe viitor, acel babysitter, sa-si piarda interesul pentru asemenea discutii. Un alt aspect important e sa nu acuzati direct un babysitter. Lucrati impreuna, pentru interesul copilului. Un babysitter are nevoie de informatii si instrumente pentru a-si face cu brio treaba, neavand nici o vina daca acestea nu exista. Asadar, inainte de a acuza, asigurati-va ca ii oferiti tot ce are nevoie un babysitter, pentru a obtine rezultatele care le doriti.

Daca aveti un babysitter, faceti-va timp pentru intalniri cu acesta. Nu asteptati sa apara o problema, pentru a purta o discutie cu un babysitter. Comunicarea este foarte importanta, atata pentru copil si familia dumneavoastra, cat si pentru babysitter. Este important sa alegeti momentul potrivit pentru o asemenea discutie. Daca sunteti agitati, si copilul trage de babysitter in cinci directii, nu ar fi deloc momentul potrivit pentru o discutie. Acestea trebuie purtate cand toata lumea este calma, relaxata, si pregatita pentru o asemenea discutie. Oricum, cate o discutie cu un babysitter, chiar si de cateva minute, macar una la cateva zile, va face minuni pentru ingrijirea copilului. Un babysitter are nevoie sa simta ca e important, dar si ca e respectat, ca parintii au incredere in ceea ce face atunci cand are grija de copii, in absenta lor.

 

2 comentarii la „Cum sa comunici cu un babysitter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

fourteen − two =