Ingrijirea copilului

Cum sa ingrijesti un nou-nascut

nou-nascutAtunci cand in viata ta apare un nou-nascut, foarte multe lucruri se vor schimba. Cineva spunea ca ar fi foarte bine sa existe un manual de ingrijire pentru fiecare nou-nascut in parte. Adevarul este ca internetul e plin de sfaturi si idei, dar parca cele mai multe dintre ele nu se potrivesc deloc micutului tau, nu? Oricare ar fi motivele de ingrijorare pe care le ai cu privire la un nou nascut, trebuie sa le inlaturi pentru a te putea bucura din plin de rolul de mama.

Stiu ca un nou-nascut aduce multa ingrijorare mamei pentru inceput; aceasta are emotii in legatura cu ceea ce are nevoie un nou-nascut si ce poate ea sa ii ofere. Astazi am sa va ofer cateva sfaturi, celor care se afla in aceasta etapa a vietii lor. Ce este foarte important atunci cand ai un nou nascut este ideea cu care pornesti: nu te astepta sa stii toate lucrurile! Nimeni nu se naste invatat, si sunt sigura ca lucrurile vor decurge de la sine. Cand un nou nascut incepe deja sa creasca, apar altfel de probleme. Cresterea unui copil, la fel ca ingrijirea unui nou-nascut, ridica multe probleme. Nu exista nici o reteta batuta in cuie despre cum sa iti cresti copilul, cum sa il educi pentru a devein un om moral, etic, cinstit. Lucrurile se invata pe parcurs, se invata din experientele altora, sau se invata pe propria piele.

Exista mamici care nu suporta sa vada un nou-nascut plangand, insa eu va spun ca nu se intampla nimic daca mai plang si ei din cand in cand. Un nou-nascut nu poate sa vorbeasca si specialistii spun ca acesta este modul in care ei comunica. Bineinteles, in momentul in care copilasul nu se opreste din plans trebuie sa incercam sa il linistim; dar plansul acela, din cand in cand, este pefect normal, nu va mai ingrijorati. Un nou-nascut are un program haotic, si trebuie sa te obisnuiesti cu asta. Am intalnit mame care insa erau ingrijorate de ce copii cuminti aveau: daca e prea cuminte, ne ingrijoram, daca e prea agitat, ne ingrijoram. Fiecare copil este diferit si trebuie sa ii acceptam pe toti asa cum sunt. Un nou-nascut ridica problem si atunci cand vine vorba despre prima baita. Stiu ca toate mamele sunt speriate de acest moment insa nu exista nici un motiv de ingrijorare: cum spuneam si anterior, lucrurile pur si simplu decurg de la sine si cand prima baita e gata, de dam seama ca nu a fost mare scofala.

Nu este chiar atat de dificil sa iti intri in rolul de mama. Un nou-nascut aduce cu el si o multime de provocari insa acest lucru este doar spre binele tau. Pe langa toate aceste ingrijorari, faptul ca un nou-nascut ne poate aduce atat bucurie, cred ca ne ajuta sa trecem cu bine peste toate problemele si toate etapele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

13 + twelve =