copiiIngrijirea copiluluiParinti

Despre siguranta copilului in parc

siguranta-copiluluiSiguranta copilului este foarte importanta pentru parinti, chiar si atunci cand este vorba despre o iesire in parc. Din pacate, trecand prin diverse locuri de joaca am observat ca se intampla foarte multe accidente, care de multe ori ar fi putut fi evitate de catre parinti. Da, este foarte important sa stim cateva lucruri despre cum am putea avea grija de siguranta copilului.

Pentru a fi linistiti ca siguranta copilului este la cote normale, este important sa il imbracam adecvat, atunci cand iesim in parc. Poate multi ne intrebam ce inseamna acest lucru si va voi da cateva exemple concrete: cand vine vorba despre papuci, de exemplu, este foarte important sa nu fie cu sireturi. Deja cand copilul este mai mare parca nu ne mai stresam asa de mult de siguranta copilului, si chiar daca are sireturi, deja el stie sa isi poarte singur de grija. In schimb, cand avem de-a face cu un copil mai mic, este important sa tinem cont de acest aspect. De asemenea, trebuie sa evitam orice lucruri marunte care se pot agata in echipamentele de joaca. Incercati sa evitati parcurile care nu au vedreata ci doar beton pe jos. Va dati seama ce diferenta este intre o cazatura pe beton, si una pe spatiu verde, care atenueaza destul de bine orice lovitura.  De asemenea, pentru siguranta copilului, este destul de indicat sa inspectam putin spatiul de joaca. Daca nu mergem intotdeuna in acelasi parculet, este important sa ne uitam putin prin jur, pentru a detecta daca exista vreo problema sau defectiune. Si bineinteles, in cazul in care observati unele defectiuni, este necesar sa informati autoritatile care se ocupa de ingrijirea acelei zone. Poate ca semnalul nostru de alarma va fi cuiva folositor. Pentru siguranta copilului, este important sa il invatam sa foloseasca corect echipamentele din parc. Daca exista un leagna, de exemplu, este foarte important sa il obisnuim sa stea corect in el. Am vazut de multe ori cate doi copii pe un leagan, unul se ridica foarte repede, celalalt nu apuca sa isi dea seama si astfel leaganul a cedat in fata presiunii de pe o parte. Trebuie sa ii explicati copilului de cand este mic cat de important e sa pastreze distanta atunci cand trece prin fata unui leagan sau prin spatele sau. Acest detaliu este de asemenea foarte important pentru siguranta copilului, deoarece cred ca am vazut cu totii cazuri in care s-au produs o multime de astfel de accidente: un copil pur si simplu a venit prea aproape de un altul care era pe leagan, si inevitabil, acesta a fost accidentat. Pentru siguranta copilului vostru, este important sa tineti cont de varsta lui, atunci cand mergeti intr-un parc cu mai multe echipamente, pentru copii de varste diferite. De multe ori copii nu inteleg si isi doresc sa acceseze tot ce vad, insa poate fi periculor pentru ei.

Responsabilitatea este a parintilor! Noi suntem datori, cel putin pana la o varsta, sa avem grija de siguranta copilului nostru, si nimeni altcineva. Cand vor creste mai mari vor fi in stare sa se protejeze singuri insa atunci cand nu pot face acest lucru, este de datoria noastra!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

three + fourteen =