Gandeste-te la siguranta copiilor tai

Se pot gandi bebelusii care invata sa mearga in picioare la siguranta lor?
Nicidecum, ei isi vad in continuare de joaca, in timp ce parinti ar trebui se gandeasca la siguranta copiilor.

Este foarte firesc pentru copii, pe masura ce cresc, sa exploreze mediul

[ad]

inconjurator fara sa se gandeasca catusi de putin la siguranta lor. Nu se mai multumesc cu zona special creata pentru joaca, vor sa cunoasca mai mult si mai multe. Lucrul acesta nu este rau, insa noi ca si parinti trebuie sa tinem cont de anumite lucruri pentru a evita accidentarea grava a copiilor.

Iata cateva dintre ele:

• Nu lasati copilul singur in zonele periculoase si incercati sa ii limitati accesul pana la varsta la care poate intelege mai bine la corpuri de incalzit, pe scari, langa aragazul din bucatarie. Daca gatiti, manerul de la cratita nu ar trebui lasat niciodata sa iasa in afara aragazului. Nu tineti copilul in brate cand gatiti, calcati sau orice alta activitate care ar putea fi periculoasa pentru copii.
• Prizele ar trebui protejate de eventualele obiecte metalice pe care copilul le-ar putea introduce. Exista capace speciale pentru prize care sunt create pentru siguranta copiilor.
• Alegeti cu grija jucariile cu care se joaca. Sub trei ani copiii ar putea inghiti anumite obiecte micute sau parti mici de la jucarii.
• Pentru siguranta copiilor, langa fereastra nu ar trebui sa lasati scaune sau alte obiecte pe care copilul s-ar putea urca.
• In apropierea unei ape sau la baie supravegheati intotdeauna copilul.
• Cand calatoriti cu masina, folositi scaune speciale pentru copii, si legati-i cu centurile de siguranta (cititi si articolul 7 lucruri de care sa tinem cont cand instalam scaune auto pentru copii)
• Deasemenea cand iesiti la plimbare cu caruciorul sau cand ii puneti in leagan, tineti cont de siguranta copiilor legandu-i cu centurile de siguranta.
• Medicamentele sau substantele chimice periculoase nu trebuie sa fie la indemana copiilor. Gasiti un loc in dulapurile de sus unde copilul sa nu aiba acces.
• Asigurati obiectele care ii pot accidenta daca trag de ele, sau nu le lasati la indemana lor (cabluri electrice, fete de masa, perdele, tacamuri, etc)
• Daca folositi des un ascensor, nu lasati niciodata singur copilul in el, pentru ca atunci cand este apelat de la un alt etaj, ascensorul poate pleca si copilul ramane singur in lift.
• Anticipati situatiile potential periculoase pentru copii si cautati sa le evitati.
• O trusa de prim ajutor nu ar trebui sa lipseasca din casa. Pentru siguranta copiilor este bine sa aveti o trusa bine dotata in caz de accidente.
• Deasemenea aveti la indemana numerele de telefon importante, ale medicului sau salvare.

Majoritatea accidentelor ar putea fi prevenite daca se tine cont de aceste cateva masuri pentru siguranta copiilor si daca copiii sunt supravegheati adecvat.

Un comentariu la „Gandeste-te la siguranta copiilor tai

  1. 🙂 O data cu primii pasi ai bebelusului apar si noile probleme , care vin in urma curiozitatii. Inca imi sunt de foarte mare ajutor inventiile care ajuta la prevenirea multor accidente banale 🙁 Aparatori pentru prize , sigurante pentru sertare, aparatoare pentru colturi…..si lista poate continua 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

six − five =