Ingrijirea copilului

Greseli cu privire la somnul copiilor

Chiar daca uneori neglijam acest aspect, somnul copiilor este foarte important si poate fi chiar una dintre cele mai dificile responsabilitati ale unui parinte. Exista parinti pentru care somnul copiilor chiar nu este o probelma, deoarece micutii se odihnesc la timp, fara probleme. Dar cu toate acestea, si in astfel de cazuri, pot interveni si exista exceptii, in ceea ce priveste somnul copiilor. Si ca sa fim sinceri, putini sunt copii care se bucura atunci cand aud expresia somnul copiilor. Majoritatea ar face orice altceva, in afara de a merge la somn.

Si chiar daca este greu sa recunoastem, de multe ori avem probleme cu somnul copiilor, din cauza noastra, a parintilor. Exista cateva greseli pe care le facem frecvent, iar apoi suntem nevoiti sa suportam consecintele. Somnul copiilor este foarte important in dezvoltarea acestuia, si de aceea ar trebui sa-l privim ca o mare responsabilitate.

Multi parinti, daca observa ca somnul copiilor este mai dulce daca acestia se afla in miscare, ii plimba fie cu masina, fi cu caruciorul, pana acestia adorm. Dar dintr-un anumit punct de vedere, acest lucru este gresit. Somnul copiilor nicaieri nu va fi mai linistit si odihnitor decat in patul lor. Si chiar daca acest fenomen pare a fi o pauza pentru parinti, o pauza linistita, copii nu se vor odihni la fel de bine ca si cum ar fi intr-un pat.

O alta greseala, in ceea ce priveste somnul copiilor ar fi ideea de a sari peste rutina. Daca se intampla sa facem acest lucru o singura data doar, veti vedea ca deja copilul va avea probleme in a adormi. Rutina este importanta, daca discutam despre somnul copiilor. Are rolul ei bine stabilit, si daca sarim peste ea, doar ii vom da peste cap pe copii. Pentru ca bebelusii nostri sa aiba parte de un somn linistit, trebuie sa respectam rutina in ceea ce priveste somnul copiilor in fiecare seara, indiferent cat de obositi suntem noi, ca parinti.

Somnul copiilor este bulversat chiar, si in momentul in care punem bebelusii la culcare la ore mult prea tarzii. Este logic si normal de inteles ca atunci cand un copil va fi foarte obosit, va adormi si mai greu. In schimb, daca somnul copiilor respecta orele normale si un copil va respecta un program de somn normal, va avea un somn odihnitor. Se spune ca daca deja copilul se freaca la ochi si incepe sa caste, ora de somn este deja prea tarzie. Pentru ca somnul copiilor sa fie linistit, tot ce trebuie sa facem este sa facem un program de somn , pe care sa-l respectam. Cu siguranta rezultatele vor fi pozitive.

2 comentarii la “Greseli cu privire la somnul copiilor

  1. Intr-adevar este foarte important ca niciodata sa nu lasam micutul sa evite ora de somn, deoarece daca s-a intamplat deja odata, a doua oara va fi mult mai greu sa inteleaga aca trebuie sa doarme. Este mai usor dupa parerea mea, daca micutul este culcat dupa ce a mancat, astfel mancarea se digera mai usor si micutul adoarme mai repede.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

seventeen + 20 =