Haine organice pentru copiii mei

De ce as cumpara haine organice pentru copiii mei? Exista multe motive pentru achizitionarea de haine organice pentru copiii nostri.

Mai intai de toate ele sunt  sanatoase pentru pielea lor delicata. Fabricarea de haine organice inseamna utilizarea de materiale textile cultivate ecologic. Acest lucru inseamna ca Pamantul nu este deteriorat prin pesticide si ingrasaminte. Apoi multe haine organice sunt vopsite folosind solutii pe baza de plante, mai degraba decat solutii chimice. Plantele aromatice care sunt utilizate pot avea multe proprietati medicinale si astfel copiii vor purta literalmente sanatatea pe piele. Aceste haine sunt de preferat celor non-organice din cauza substantelor chimice daunatoare care sunt continute in hainele confectionate in mod conventional si deci trebuiesc evitate.

[ad]

Purtand haine organice puteti fi siguri de promovarea sanatatii pielii copiiilor care poate fi iritata de multe produse chimice ignifuge utilizate de catre producatorii de imbracaminte non-organice.

Apoi, exista factorul de productie. Fara substante chimice daunatoare in fabricile de imbracaminte mediul de lucru este mult mai sigur pentru lucratori. Un mod etic de a crea haine organice si care predispune personalul mai putin la imbolnavire.

Haine organice inseamna haine bio? Toate hainele atat pentru copiii nostri cat si pentru adulti ar trebui sa fie atent examinate inainte de a fi achizitionate. Examinarea se face citind eticheta. Etichetele pot oferi detalii despre produs, daca hainele sunt sau nu organice, pot furniza informatii cu privire la solutiile cu care a fost tratat materialul. De exemplu pentru a da hainutelor culoarea si aspectul final, hainele conventionale sunt tratate cu metale grele si alte chimicale toxice ce pot irita ochii, nasul si gatul copilului. Analizind eticheta vom gasi sau nu semnul ca produsul este organic. Atentie insa, nu va lasati inselati de termenii: natural sau nealbit, aceasta nu inseamna ca nu au fost implicate in procesul de fabricatie pesticidele. Haine etichetate ca si organice nu sunt neaparat si certificate bio.  Unele haine pot sa contina coloranti si toxine nedorite, deci atentie, cautati eticheta cu inscrisul BIO.

Din fericire azi avem o gama foarte variata de haine organice pe care copiii nostri le pot purta: din bumbac, lina, cinepa, in culori variate. Si daca avem posibilitatea ca atunci cand purtam haine noi sau copiii nostri, sa fim si mai sanatosi, de ce nu am face acest pas? Putem avea astfel nu doar o garderoba frumoasa, ci si foarte sanatoasa.

Daca va ganditi ca o data spalate hainele, copiii sunt feriti de reactii alergice, va inselati. Prin spalare nu se intampla nimic deosebit, materialul textil ramane acelasi. Daca copiii dumneavoastra nu sunt atopici, va ganditi probabil ca materialele din care sunt facute hainele nu conteaza atat de mult, insa daca copiii dumneavoastra sunt atopici cu atat mai mult ar trebui sa va orientati in achizitionarea hainelor organice.

Un comentariu la „Haine organice pentru copiii mei

  1. Total de acord cu acest articol. si eu am inceput sa ii iau micutei mele hainute organice. sunt mult mai resistente si mai sanatoase. De curand i-am cumparat de la magazinul online Napati o serie de hainute din gama Frugi. Pe lana faptul ca fetitei mele ii plac pentru ca sunt colorate si animate, sunt si foarte rezistente la spalare. nici nu se cunoaste ca sunt purtate, atat de bine rezista.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

12 − 2 =