Hepatita B la copii

Hepatita B la copii, dar nu numai, este foarte raspandita in lume. Peste 300 milioane de oameni din intreaga lume sunt infestati cu virusul hepatitei B, din care 1-2 milioane mor anual, cele mai multe persoane dobandesc infectia la nastere sau in copilarie.

Hepatita B la copii, este o boala virala, virusul afecteaza ficatul, distruge celulele hepatice, ceea ce duce la aparitia de icter profund la copii, sangerare, convulsii, uneori devin inconstienti, iar rata deceselor este destul de mare.

[ad]

Din pacate, hepatita B la copii nu provoaca nici un semn, de multe ori parintii nu stiu de existenta acesteia, de aceea bebelusii trebuie vaccinati inca de la nastere, vaccinarea se face in trei etape, ceea ce asigura protectie pentru intreaga viata.

Cum se transmite hepatita B la copii?

Hepatita B la copii se transmite prin placenta de la mama bolnava, astfel ei devin purtatori cronici.

Hepatita B la copii se mai poate transmite prin sange, in cazuri mai rare, prin utilzarea de seringi folosite, transplant de organe, abuzuri sexuale.

Adultii contacteaza boala prin sex neprotejat sau prin folosirea de seringi nesterile, prin transfuzii de sange.

Cum se previne hepatita B la copii?

Singura modalitate de prevenire pentru hepatita B la copii este vaccinarea, care se face prin programe nationale de vaccinare, si printr-o alta substanta descoperita, mai recent, imunoglobulina B (IgHB), aceasta substanta provine din sangele persoanelor imune la virusul heaptitei B, care introdusa in organismul bolnav, distruge virusul.

Un alt lucru extrem de important de stiut este modul de admimistrare a vaccinului, nu se va da niciodata in fese sau in sold, deoarece se pierde din eficienta lui, la copii se administreaza in coapsa, iar la adolescenti si adulti, in umar.

Cum se trateaza hepatita B la copii?

Scopul tratamentului este de a opri multiplicarea virusului, si, daca este posibil, eliminarea lui din organism. Acest lucru este necesar pentru a preveni ciroza hepatica si cancerul hepatic.

Pentru tratarea heaptitei B la copii se utilizeaza doar medicamente anti-virale, mai este disponibil si un alt tratament, cu interferon, care a fost sintetizat in laborator si are rolul de a opri inmultirea virusilor, sistemul imunitar ii distruge pe cei existenti, si datorita faptului ca nu se mai inmultesc, boala dispare. Acest tratament este foarte costisitor si de lunga durata.
Daca aceste medicamente nu reusesc, singura modalitate de a supravietui unui cancer, este transplantul de ficat, care de asemenea implica anumite riscuri.

Pentru prevenirea acestor boli virale, sunt foarte importante masurile de protectei, o femeie care doreste sa devina mama trebuie sa-si faca toate analizele, iar pe parcursul sarcinii sa-si ia toate masurile de prevenire a anumitor boli, tinerii activi sexual, care au mai multe partenere, nu trebuie sa faca sex neprotejat, o viata ordonata, inseamna sanatate curata!

Un comentariu la „Hepatita B la copii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

twenty − 20 =