Hepatita C la copii

Hepatita C la copii reprezinta o inflamatie a ficatului. Acest lucru poate aparea din mai multe motive, dintre care unul este infectia virala. Acesti virusi sunt raspanditi in moduri diferite, si au implicatii de sanatate pe termen lung. Vaccinurile sunt disponibile pentru hepatita A si B, dar nu exista nici un vaccin impotriva hepatitei C.

Hepatita C la copii numita si VHC, se transmite prin contact cu sangele infectat, virusul intra in fluxul de sange si se deplaseaza la ficat, cauzeaza inflamatii si cicatrici.

[ad]

Cum se transmite Hepatita C la copii?

Hepatita C la copii se transmite prin contactul cu sange de la o persoana bolnava, cum ar fi ceva care a taiat o persoana bolnava, tot ceea ce este introdus in corpul unei persoane infestate. Orice echipament sau materiale asociate cu cele de mai sus, vor fi curatate, si/sau eliminate.

Din nefericire se intampla des accidente in casa, de aceea daca o persoana infestata se taie si picura sange pe o suprafata, aceasta trebuie curatata cu dezinfectant, daca atinge cu sange o haina, lenjeria de corp sau pat, acestea trebuie fierte, alte obiecte care nu pot fi curatate se strang intr-un sac, se leaga si se arunca la gunoiul menajer.

Aparatele de ras, periutele de dinti, masinile de tuns, unghierele, pot de asemenea transmite hepatita C la copii daca au fost folosite de o persoana infestata.

Hepatita C la copii se poate transmite si de la mama, aproximativ 5% dintre copiii nascuti de mame pozitive vor dobandi virusul. Alaptarea este singura prin care nu se poate transmite Hepatita C la copii, decat daca mamele prezinta leziuni la sfarcuri.

Diagnostic pentru Hepatita C la copii

Hepatita C la copii este diagnosticate prin teste de sange.

Semne si simptome pentru hepatita C la copii

  • stare de rau
  • febra
  • dureri musculare
  • pierderea poftei de mancare
  • greata
  • varsaturi
  • diaree
  • icter

Tratament pentru hepatita C la copii

Daca testele de laborator nu indica complicatii severe la nivelul ficatului, Hepatita C la copii se poate trata acasa, medicul prescrie medicamentatia corespunzatoare. Mesele copiilor bolnavi trebuie sa fie bogate in proteine si carbohidrati, sa fie mai fluide, de exemplu sub forma de milkshake, copiii trebuie sa se odihneasca, pentru o refacere completa.

Perioada de incubatie pentru Hepatita C la copii este de la 2 la 26 de saptamani. Cu toate acestea, 75-85% dintre cei care sunt infestati cu virusul Hepatitei C nu se recupereaza, pot dezvolta hepatita cronica si ciroza a ficatului.

Pentru a nu fi expusi pericolului infestarii cu oricare dintre hepatitele virale, masurile de igiena sunt cele mai importante, invatati copiii de mici cum sa se apere, cum sa spuna “nu” folosirii drogurilor, sau altor tentatii care ii pot imbolnavii foarte grav.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

4 × 1 =