Importanta scaunelor de masina

Orice parinte responsabil pentru copiii sai, are nevoie de scaune de masina. Pentru siguranta copiilor, trebuie sa ne gandim la fiecare detaliu, si atunci cand  vine vorba despre transportul acestora cu masina, trebuie sa asiguram scaune de masina fiecarui copil.

Putem observa ca foarte multi parinti sunt inconstienti si transporta copii fara siguranta unor scaune de masina. Unii cercetatori afirma ca utilizarea unor scaune de masina pentru copii, reduce probabilitatea ca acestia sa fie raniti sau traumatizati cu 75%. In cazul unui accident de masina de exemplu, aceste scaune de masina cu siguranta ar atenua considerabil socul la care ar fi supus copilul, fata de situatia in care acesta ar fi fost protejat doar de centura de siguranta. In cazul copiilor care inca ar trebui sa foloseasca scaune de masina, tot cercetatorii afirma ca doar utilizarea centurii de siguranta poate duce la rani grave.

Avem nevoie de scaune de masina chiar de la nasterea copilului. Transportarea acestuia de la spital acasa trebuie facuta in conditii de maxima siguranta! Chiar daca in aces caz inca se practica ideea ca mama tine copilul in brate cand inca este atat de micut, exista tari in care legea interzice acest fenomen. Copii trebuie transportati in scaune de masina speciale, care sa le asigure protectia! Este cel mai bine si confortabil atat pentru ei, cat si pentru parinti! Si de ce sa nu facem calatoria cu masina sa fie pe langa confortabila, si sigura?

Alegerea scaunului de masina pentru copii trebuie facuta in functie de varsta, greutatea si inaltimea copilului. Dupa cumpararea unor scaune de masina, urmatorul pas important este instalarea acestora. Pentru siguranta copilului dumneavoastra, ar trebui sa fiti experti in instalarea scaunelor de masina. Radem si glumim putin, dar aceste scaune de masina pot exista degeaba, daca nu sunt instalate foarte bine. Trebuie sa fim atenti la conectarea centurilor, pozitia corecta a copilului in scaun sau asezarea acestuia pe bancheta din spate. Toate aceste detalii, care luate singure nu par atat de importante, sunt vitale chiar! A fi parinte reprezinta deja o mare responsabilitate, de aceea fii un parinte responsabil! Ai grija de siguranta copiilor tai si atunci cand vine vorba de transportul cu masina! Iar solutia la aceasta problema o reprezinta scaunele de masina! Instructiunile regasite alaturi de scaunele de masina, atunci cand le cumparam, au rolul lor si trebuie respectat.

De asemenea, foarte important inainte de achiztionarea unor scaune de masina este sa verificam daca acesta se potriveste tipului de masina pe care il detinem. Siguranta in trafic este extrem de importanta, mai ales in cazul copiilor! Iar siguranta copiilor trebuie sa reprezinte o prioritate pentru orice parinte! Asadar, achizitionati scaune de masina, daca aveti copii! Fiti parinti responsabili!

6 comentarii la „Importanta scaunelor de masina

  1. Ca si centura de siguranta pentru adultii, la fel de important este scaunul de masina pentru copii. Din cate stiu, acum sunt obligatorii prin lege

  2. Am crezut pana la un moment dat ca este mai in siguranta sa-mi tin copilul in brate in masina. Mare greseala am facut. Nu am avut forta necesara sa-l stapanesc bine la o frana mai puternica. Doar asa am realizat ca este foarte important acest scaun de masina si acum nu mai plec nicaieri fara el.

  3. Cunosc persoane care au scaunul de copil in masina iar copilul sta pe bancheta sau mai rau, pe scaunul din fata, asa ca depinde de cat de responsabili sunt parintii.

  4. Pana la o anumita varsta, scaunul auto pentru copii este obligatoriu pentru orice parinte care se gandeste la binele celui mic. Deci da, este foarte important.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

15 + two =