Salina artificiala – tratament pentru copiii cu probleme respiratorii

Cel mai descurajant lucru atunci cand copiii reintra in colectivitate este faptul ca se vor imbolnavi. Cel putin in primul an de gradinita copiii se imbolnavesc mult. In articolul A venit toamna, ce metode de imunizare pentru copii alegem? sunt prezentate cateva metode de imunizare pe

[ad]

care le putem folosi. Insa in articolul de azi vreau sa va prezint o metoda de tratare a bolilor respiratorii si mai ales a bolilor cronice respiratorii. Copiii care sunt diagnosticati cu astm sau rinita alergica vor suferi si mai mult in perioada de trecere de la vara la iarna si invers chiar si din cauza unei banale raceli.

De multi ani se cunosc in Romania cateva saline naturale pentru tratarea afectiunilor respiratorii, salinele Praid, Turda fiind cele mai renumite. Insa nu oricine reuseste sa ajunga, mai ales cu copiii, in aceste saline pentru un tratament primavara sau toamna. Pentru copiii care au astm medicii recomanda tratament in salina primavara sau toamna si cate un sejur la mare (pentru aerosol marin). Din fericire acum exista o solutie mai simpla, salinele artificiale.

In Romania prima salina artificiala a fost construita in 2005 si de atunci in cele mai mari orase din tara se construiesc in fiecare an saline artificiale menite sa vina in sprijinul bolnavilor.

Iata cateva indicatii terapeutice:

–         astm bronsic (alergic, infectios)

–         bronsita asmatiforma

–         alte infectii respiratorii cum ar fi: traheo-bronsita, faringita, angina, pneumonie

–         traheobronsita cronica

–         rinita cronica

–         amigdalita cronica

–         alergii diverse

Daca doriti sa mergeti cu copiii intr-o salina artificiala va trebui sa tineti cont si de contraindicatii:

–         tuberculoza

–         epilepsie

–         micoze pulmonare

–         boala basedow

–         angina pectorala cu crize recente

–         cardiopatie cronica ischemica

–         hipertensiune (in cazul adultilor)

–         cancer bronhopulmonar

Daca va hotarati sa duceti copiii pentru tratament la o salina artificiala trebuie sa va asigurati ca salinitatea aerului este de peste 4 mg NaCl pe m3 de aer, iar umiditatea intre 55-70%.  In salinele de suprafata temperatura trebuie sa fie de confort uman, 18-24 grade C.

Cand incepeti un astfel de tratament discutati mai intai cu personalul aflat la salina despre indicatiile si contraindicatiile tratamentului in salina, salinitatea aerului, temperatura interioara si umiditatea.

In Baia Mare gasiti o astfel de salina pe Bulevardul Bucuresti nr. 41. Pretul unui bilet pentru copiii care intra in salina este de 12 lei. Daca achitati un abonament integral pentru 15 zile de tratament beneficiati de o reducere de 5%. In cazul in care mergeti la salina cu un copil, daca nu ramane singur, veti plati si dumneavoastra ca insotitor o taxa de 15 lei. Daca mergeti cu mai mult de 2 copii nu mai platiti taxa pentru insotitor.

Ce parere aveti despre astfel de saline?

 

6 comentarii la „Salina artificiala – tratament pentru copiii cu probleme respiratorii

  1. Recomand si eu aceste saline, am fost si eu intr-una in alt oras, singurul lucru care trebuie verificat e ca sa nu fie prea multa lume deodataa colo si spatiul sa fie destul de mare si dotat cu jucarii sau alte lucruri care sa le dea o ocupatie celor mici altfel o sedinta o sa fie un chin pentru dvs .

  2. Sunt foarte buna aceste saline, mai ales pentru copiii care se racesc des. Medicul mi-a recomandat sa merg la salina de doua ori pe an si sa stau minim 7 zile. Despre salinele artificiale nu am citit asa multe.

  3. Sunt bune intr-adevar pentru toate varstele recomand salina de la Praid ai absolut tot ce iti trebuie si nu te plictisesti daca stai mai mult si Slanic Prahova si aici e bine doar partea cu liftul m-a ingrozit un pic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

14 + 18 =