Scorul Apgar pentru nou-nascuti

Atunci cand un copil se naste, el este evaluat de medici daca totul functioneaza in mod corespunzator. Una dintre metodele folosite este scorul Apgar pentru nou-nascuti.

Scorul Apgar pentru nou-nascuti, este un fel de test prin care trec toti bebelusii, care indica orice fel de

[ad]

problema in momentul nasterii, astfel incat aceasta sa poate fi tratata in mod corespunzator.

Scorul Apgar pentru nou-nascuti nu presupune nici o durere, cei mai multi bebelusi sunt declarati sanatosi, iar identificarea unei probleme inca din primele minute de viata ii ajuta pe medici sa trateze bebelusul cu mai multa usurinta.

Scorul Apgar pentu nou-nascuti se face imediat dupa primul minut de viata, medicul ia in considerare cateva aspecte legate de bebelus, inclusiv culoarea, respiratia, ritmul cardiac, tonusul muscular si reflexele.

Scorul Apgar pentru nou-nascuti este repetat dupa primele 5 minute, astfel starea de sanatate a bebelusului este cunoscuta imediat dupa nastere.

Scorul Apgar pentru nou-nascuti nu trebuie sa-i ingrijoreze pe parinti, este o metoda de a identifica problemele de sanatate, ei vor sti cu ce sa se confrunte si cum pot avea mai bine grija de copilul lor.

Scorul Apgar pentru nou-nascuti incepe cu studierea culorii, daca bebelusul are o culoare sanatoasa roz, el primeste doua scoruri, in caz contrar nu primeste nici un scor.

Testul respirator este urmatorul, plamanii copilului sunt verificati medical, doua puncte sunt acordate pentru bebelusul care plange tare, ceea ce inseamna ca are plamani puternici si sanatosi, in timp ce copilul care nu plange primeste un punct, iar in caz mai grav nu primeste nimic.

Scorul Apgar pentru nou-nascuti continua cu verificarea inimii, daca inima bate cu 100 de batai pe minut, primeste doua puncte, iar daca bate cu mai putin, primeste doar un punct, iar in alte cazuri, nu primeste nimic, ceea ce inseamna o situatie de urgenta.

Testul tonusului muscular este urmatorul in scorul Apgar pentru nou-nascuti, daca copilul se misca destul de energic primeste doua puncte, daca este mai lent, un punct, iar daca nu misca deloc membrele nu primeste nimic, si este o stare de urgenta.

Scorul Apgar pentru nou-nascuti continua cu verificarea reflexelor, daca copilul este energic, plange imediat, primeste doua puncte.

Scorul Apgar la nou nascuti trebuie sa fie de 10 puncte, dar chiar daca el obtine 9 sau 8 puncte, nu inseamna ca nu este sanatos, doar ca nu a fost intr-o stare buna la nastere. Daca scorul a fost mai putin, inseamna ca, copilul are nevoie de ingrijiri medicale.

Parintii trebuie sa intrebe despre scorul Apgar la nou-nascuti, pentu a sti cu ce probleme de sanatate se confrunta bebelusul lor.

Este foarte important ca scorul Apgar la nou-nascuti sa se faca imediat duap nastere, discutati cu medicul despre acesta, iar in caz de probleme, daca sunt identificate imediat, este mult mai usor de tratat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

8 + 13 =