Semne ale unui copil fericit

Pe langa faptul ca toti parintii isi doresc un copil cuminte, un copil fericit chiar  iti poate face lumea mai frumoasa. Semnele unui copil nefericit, mofturos, parintii le cunosc inca de timpuriu. Semnele unui copil fericit in schimb, sunt mai greu de deslusit. Un copil fericit poate zambi abia dupa prima luna, dar aceasta nu inseamna ca pana atunci bebelusul nu este un copil fericit. Si bineinteles, in functie de atentia care ii este acordata, fiecare parinte poate avea sau nu un copil fericit!

Un nou nascut, poate fi un copil fericit cu ajutorul vocii si zambetului parintilor. Este foarte important, ca parinte, sa-i zambesti mult copilului si sa-i transmiti, prin orice mijloc, cat este de deosebit. Un copil fericit, de pana la o luna, nu poate sa-si exprime prea bine bucuria, decat printr-o privire calma, prietenoasa. Faptul ca nu poate sa zambeasca, sau sa-si exprime prin fapte veselia, nu inseamna ca nu este un copil fericit. Un nou nascut poate fi un copil fericit, si poate expima acest lucru prin privire.

Ce face un copil de pana la 3 luni un copil fericit? Atunci cand este tinut in brate, si nu-si arcuieste spatele, inseamna ca se simte confortabil acolo. Acesta ar putea fi un semn al unui copil fericit. De asemenea, un copil de pana la 3 luni poate fi un copil fericit daca parintii raspund la strigatele lui, daca e hranit bine si daca e schimbat la timp! Un copil fericit  de pana la 3 luni se lipeste in bratele parintilor si adoame linistit. Si foarte important, un copil fericit in aceasta perioada poate sa zambeasca! Daca la inceput zambeste in mod spontan, pana la varsta de trei luni, un copil fericit zambeste ca reactie la ceva, deci chiar exprima bucurie!

Intre 3-6 luni, un copil fericit poate sa-si exprime foarte clar bucuria! Un copil fericit reactioneaza la zgomote amuzante si atingeri, razand in hohote, de cele mai multe ori. Intre 3-6 luni, un copil incepe sa descopere lucruri noi si ce altceva il poate face un copil fericit?

Intre 4-7 luni, un copil fericit se afla in perioada Turnului Babel. Daca un copil este un copil fericit, va scoate sunete diferite, va amesteca diferite consoane, va incepe sa tina adevarate “discursuri”, fara ca parintii sa inteleaga ceva. Insa acest aspect va face din copil, un copil fericit! Astfel, un copil de aceasta varsta poate comunica ca este un copil fericit si vocal, prin sunetele pe care le scoate.

In jurul varstei de 1 an, un copil fericit va incepe sa aiba simtul umorului. Un copil fericit va incerca sa te faca sa razi, daca va observa ca aceasta este reactia parintilor la actiunile sale. Astfel ca atentia acordata copilului tau, il poate transfroma intr-un copil fericit! De asemenea, in jurul acestei varste copilul va incepe sa invete sa mearga, si daca reuseste, va fi cu siguranta un copil fericit.

2 comentarii la „Semne ale unui copil fericit

  1. ne cunoastem copii can dunt ferici dupa expresia fetei dupa modul de a ne zambi mereu. intodeauna un copil se simte bine cand o are pe mama langa el, findca mama ii poate oferi acea caldura sufleteasca si modul de a se simti in siguranta langa ea…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

two + two =