Suzeta pentru copii – pe care o alegem?

Daca tu ca si parinte ai ajuns la concluzia ca piticul tau are nevoie de o suzeta, atunci mai jos iti oferim cateva sugestii, de unde sa alegi si care suzeta pentru copii ar fi mai potrivita.

Indiferent de care alegi, trebuie sa stii ca suzeta pentru copii, daca este folosita in exces poate avea efecte negative asupra maxilarelor si nu numai, asa ca

[ad]

limiteaza timpul in care copilul o tine in gura, si incearca in jurul varstei de 1 an jumatate sa scapati de ea, pentru ca mai tarziu va fi mai greu.

Exista mai multe tipuri de suzete pentru copii, pe care producatorii le fabrica, in functie de materialul din care sunt facute si de forma pe care o au:

Suzete din latex si silicon:

1. Suzeta pentru copii din latex – au avantajul ca imita mult mai bine textura sanului, este mai moale si este acceptata mai usor de bebelusi. Dezavantajul este ca nu rezista prea mult in timp mai ales la multe sterilizari si trebuie schimbata mai des.
2. Suzeta pentru copii din silicon – se pastreaza mult mai bine in timp, este de 4 ori mai rezistenta decat suzeta din latex si rezista la multe sterilizari.

Dupa forma sunt: suzete rotunde (se gasesc atat din silicon cat si din latex), anatomice (din latex sau silicon imita perfect forma sanului. Permite o circulare a aerului intre pielea sensibila a bebelusului si suzeta), ortodontice (atat din latex cat si din silicon – au o grosime reduse, acest lucru permite inchiderea mai buna a gurii, plate).

Indiferent de tipul de suzeta pentru copii ales, dimensiunea ei trebuie sa fie adaptata in functie de varsta copilului. (de la 0-3 luni, de la 3-6 luni, si asa mai departe).

Puteti achizitiona suzete din farmacii, din magazine specializate pentru copii, din magazine farmaceutice. Brandurile de top de la care gasiti o varietate mare de suzete sunt: Chicco, Nuk, Jane, Baby Nova, Philips Avent, Litaf, Difrax, Nuby, etc.

Cititi cu mare atentie instructiunile atunci cand cumparati suzeta pentru copii, modul de sterilizare si perioada in care poate fi folosita. Sterilizati periodic suzeta.

Deasemenea, achizitonati si o cutiuta speciala in care sa fie pastrata suzeta sau achizitionati una cu capacel de protectie inclus. Nu folositi diferite alimente dulci in care sa introduceti suzeta inainte de a o da bebelusului, daca doriti sa nu o dati atat de uscata introduceti-o in apa.

Asigurati-va ca scapati de suzeta pana la varsta de 2 ani si chiar daca piticul se supara in momentul in care considerati ca nu mai are nevoie de ea, fiti fermi, nu cedati, pentru ca o data facut compromisul copilul va incerca sa va manipuleze si lucrul acesta va crea mai multe dificultati ulterior.

Un comentariu la „Suzeta pentru copii – pe care o alegem?

  1. Atat Suzetele din silicon cat si Biberoanele de la NUK sunt cu adevarat foarte bune . Baietelul meu s-a acomodat foarte repede, datorita formei ergonimce pentru manevrarea usoara si sigura.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

eighteen + 18 =