Teama de injectii

injectiiNu stiu altii cum sunt, dar eu cand aud de injectii sunt ingrozita. Daca eu sunt asa, cred ca un copil cu atat mai mult. Daca ai un copil care are teama de injectii, de ace, de spital, cred ca putem invata impreuna cateva trucuri prin care am putea incerca sa ii calmam pe copii. Dar va avertizez, uneori, chiar daca noi cunoastem aceste trucuri, exista posibilitatea ca ele sa nu functioneze.

Daca trebuie sa mergeti in vizita la medic, nu este obligatoriu sa ii spui din prima clipa ca este vorba si despre injectii. Totusi, daca micutul te intreaba ceva in legatura cu acest subiect, nici sa nu te gandesti sa il minti, deoarece situatia se va inrautati cand veti ajunge acolo. Incercati sa fiti sinceri cu ei, si nu le dati niciodata ocazia sa isi piarda increderea in voi ca parinti, doar pentru ca ati incercat sa ii pacaliti. Atunci cand vine vorba despre injectii, este foarte important sa fim atenti cand stabilim consultatia la medic. In primul rand, ar fi bine ca alegerea medicului sa fie facuta si in functie de distanta dintre casa voastra si adresa lui. Exista copii care se agita foarte tare si dupa anumite injectii ar fi bine sa ajunga acasa cat mai repede, pentru a putea fi ingrijiti corespunzator. In al doilea rand, programarea nu trebuie facuta niciodata in apropierea unor sarbatori, zile de nastere, concedii. Exista copii care au diferite simptome dupa injectii, si atunci au nevoie de zile linistite.

Daca stii ca ai un copil foarte sensibil la injectii, atunci poti intreba medicul la care te-ai programat despre posibilitatea efectuarii unor calmante. Medicina a avansat foarte mult si acum exista diverse creme care aplicate pe o anumita zona amortesc putin portiunea corpului respectiva. Cel putin la inceput, cand copilul abia se obisnuieste cu injectiile, ar fi bine ca nici macar intepatura sa nu o simta, sa nu il sperie. Daca trebuie sa mergi cu copilul la injectii, in unele cazuri este ok sa ii promiti acestuia ceva dulce dup ace terminate. Unii ar spune ca e mita sau santaj, insa la unii copii functioneaza, si poti sa spui ca e doar o rasplata pentru un copil care a stat cat de cat cuminte la injectii.

In final, cred ca orice am incerca sa facem, injectiile vor fi mereu ceva infricosator.  Trebuie sa recunoastem ca poate orice i-am promite unui copil, cateva lacrimi va varsa, chiar daca el saracul se va stradui sa nu faca nici o galagie. Chiar daca acasa iti va promite ca va fi cel mai cuminte copil, sa nu te miri daca ajunsi la medic, copilul va avea cateva reactii necontrolate. Cunosc personal si oameni mari, maturi, care cand vad acele aproape ca lesina, asa ca eu cred ca pentru copii, trebuie sa avem multa intelegere si rabdare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

5 × two =