Tundem la zero copilul la 1 an sau nu?

O mamica spunea o data: „De multe ori m-am intrebat in privinta fiicei mele daca sa tundem la zero copilul sau nu la varsta de un an? Pentru ca ea avea par pe laterale iar in fata nu, era tare ciudata cu firisoarele de par pe lateralele capului si in spate, un fel de “freza a la presedinte”. Mi-am intrebat sotul: tundem la zero copilul sau nu? Si nu doar din cauza traditiei dar si pentru a scapa de freza cu care s-a nascut, am decis sa tunem la zero copilul si era atat de frumoasa, cu ochii pusi in evidenta de noua “coafura”, iar mai apoi am avut satisfactia sa vedem si noi un superb par uniform pe tot capsorul.

[ad]

Sunt parinti care sustin ca si-au tuns copilul si parul a crescut mai des si mai frumos, dar tot atatia sustin ca nu si-au tuns copiii si parul lor este des si frumos. Asadar, decizia daca sa tundem la zero copilul sau nu ramane a noastra iar acest lucru nu va influenta mai tarziu parul copilului, deoarece spun specialistii ca vor creste tot atatea fire de par cati foliculi pilosi sunt aflati pe cap si ca a avea parul des sau rar tine de factorii genetici. Pana si viteza de crestere a parului este o caracteristica proprie fiecarui individ. Nu va ingrijorati atunci cand vedeti ca parul micutului creste mai greu, sau ca este mai rar in unele parti ale capului, daca decidem sa tundem la zero copilul nu poate fi o decizie rea, atata timp cat este frumos afara si scapam si de grija de a avea bretonul in ochi. Dar daca tundem la zero copilul sa nu ne asteptam sa ii creasca par mai des si mai bogat, totul tine de predispozitia ereditara. Este bine de stiut ca parul reprezinta o protectie atat impotriva frigului cat si impotriva caldurii. Deci daca decidem sa tundem la zero copilul este bine sa o facem in perioadele calduroase. Fie ca tundem la zero copilul, fie ca nu, cu cat creste in varsta copilul, firul de par i se va ingrosa.

Daca lasam parul sa creasca, atunci este important sa acordam o atentie deosebita ingrijirii lui. In primul rand sa alegem tipul de pieptene sau perie adecvat parului copilului. Peria sa fie moale sa nu irite pielea scalpului, si in functie de tipul de par, des, buclat, carliontat sa alegem pieptenele potrivit. Daca nu tundem la zero copilul, varfurile trebuiesc totusi taiate periodic pentru a nu se deteriora, iar lungimea la care se vor tunde tine strict de preferintele fiecaruia. Se stie insa ca parul scurt este mai usor de intretinut. Exista totusi situatii cand trebuie sa tundem la zero copilul, la recomandarea medicului atunci cand exista o afectiune a scalpului si scalpul trebuie tratat, o ciuperca de exemplu. Daca tundem la zero copilul trebuie sa tinem cont si de starea copilului, daca este foarte agitat riscam chiar sa il ranim, persoana care il tunde sa fie foarte prietenoasa cu copilul, calma si atenta.

Cand tundem la zero copilul putem apela chiar la un salon de tuns pentru copii, acestea sunt de regula dotate cu jucarii precum masinute, avioane cu tot felul de butoane colorate si care canta si fac zgomot, atragand copilul inspre joaca, fara a fi traumatizat de foarfece sau masina de tuns.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

15 − 8 =