Dezvoltarea copiluluiJucarii pentru copii

Cat de importante sunt jocurile puzzle?

Jocurile puzzle sunt jocuri foarte atractive pentru toti copii, dar si pentru adulti. De aceea si eu, ori de cate ori am ocazia de a ma juca puzzle alaturi de nepotii mei, niciodata nu-i refuz: pur si simplu ma fac sa ma simt si eu copil, pentru cateva minute. Daca putem sa-i invatam pe copii o gramada de lucruri prin explicatie, credeti-ma, cu ajutorul unor jocuri precum puzzle, lucrurile vor evolua mult mai repede. Sunt bucuroasa cand aud ca printre cele mai achizitionate jucarii de catre parinti sunt tocmai acestea. Eu de multe ori aleg aceasta varianta de jocuri si atunci cand trebuie sa fac un cadou unui copil, indifferent de varsta lui.

Daca noi adultii ne confruntam cu probleme si incercam tot felul de solutii pentru rezolvare, consider ca este important ca si copii sa experimenteze acest lucru, bineinteles, in dimensiunile lor. Un joc puzzle le ofera posibilitatea de a gandi si de a intocmi cele mai alese solutii, pentru reintregirea puzzle-ului. Da, chiar daca nu va vine sa credeti, prezenta jocurilor puzzle in viata copiilor vostri ii poate transforma, in viitor, in adulti descurcareti, care nu renunta niciodata pana nu rezolva toate problemele. Si cine nu-si doreste acest lucru pentru copii sai? Gasirea solutiilor este o abilitate pe care copii nostri trebuie sa o cunoasca de la varste cat mai fragede. Aceste jocuri puzzle ii vor forma pe copii, ii vor ajuta sa-si descopere o multime de calitati, ii vor ajuta sa priceapa cum pot depasi unele obstacole. Mai mult decat atat, cu ajutorul acestui joc, copii isi pot dezvolta mult mai eficient coordonarea mana-ochi, lucru foarte important pentru ei. Avand in vedere ca aceste jocuri puzzle sunt foarte variate, exista posibilitatea ca fiecare copi, indiferent de varsta lui, sa poata gasi un joc de acest gen, potrivit pentru el. Cu cat copilul va inainta in varsta, cu atat ii vom cumpara puzzle-uri ce contin piese mai numeroase si un grad de dificultate de rezolvare mai mare.  Dupa ce copii au ajuns deja la varsta la care pot scrie si citi, ei pot sa-si imbogateasca foarte usor vocabularul, cu ajutorul acestui joc. Piesele care formeaza un puzzle vor fi colorate, vor forma anumite imagini si cuvinte, care le vor dezvolta copiilor cultura generala, si nu numai.

Orice fel de joc puzzle am alege, cu siguranta acesta va avea un impact deosebit asupra copilului si asupra dezvoltarii acestuia. Pe langa faptul ca orice copil isi va dezvolta unele abilitati, cu ajutorul acestor jocuri copii pot invata lucruri si informatii noi. Jocurile puzzle fac parte din categoria jocurilor educative si logice, dar in acelasi timp si din categoria jocurilor distractive. Orice varsta are copilul tau, poti folosi acest joc ca si un instrument educativ foarte puternic! Pe langa educatie, copii vor avea parte si de distractie; iar distractia va fi cu atat mai mare cu cat, alaturi de copii, si parintii vor petrece timp cu ei, pentru a rezolva imaginile unui asemenea joc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

20 + eleven =