Dezvoltarea copiluluiJucarii pentru copii

Cateva idei de jocuri educative pentru copii

Copiii au nevoie de multe activitati intr-o zi, majoritatea dintre ei plictisindu-se repede de jucarii. De aceea, rolul jocurilor educative pentru copii este atat de a-i distra si de a-i amuza, cat si de a le stimula mintea si inteligenta. Avem cateva idei de astfel de jocuri pentru copii, foarte importante pentru o buna dezvoltare a acestuia.

Exista de exemplu binecunoscuta tablita magnetica, ce reprezinta o buna modalitate prin care copii pot invata alfabetul si cifrele, cu ajutorul unor piese de asemenea magnetice.  Daca mergem mai departe, cu aceleasi obiecte care simbolizeaza cifre si litere, copii pot invata adunarea si scaderea, sau cuvinte din ce in ce mai complicate. Acest set pentru copii poate fi astfel folosit o perioada destul de indelungata de timp, chiar daca in general copii cresc foarte repede. Putem adapta acest joc pentru copii, in functie de varsta fiecaruia.

O alta jucarie care poate fi utilizata in scopuri educative pentru copii, ar fi Tubul lui pitagora. Cu ajutorul acestui joc, copii vor intelege ca invatarea unor lucruri noi se poate face si intr-un mod mai amuzant. Acest joc poate fi folosit de copii prin intoarcerea celor doua capete colorate ale tubului, iar rezultatul unei inmultiri sau impartiri va fi astfel afisat in scurt timp. Este usor de utilizat, si copii cu siguranta vor incepe sa iubeasca matematica. Matematica poate fi si distractiva!

Daca avem copii care incep sa scrie si sa deseneze, o masuta pentru scris ar fi ideala, si ar putea fi utilizata si in scop educativ. Masuta pentru copii nu trebuie sa aiba o suprafata prea mare, tocmai pentru a putea fi ridicata si mutata usor, si e important pentru copii ca aceasta sa fie prevazuta cu spatii pentru depozitarea unor carti de colorat de exemplu, sau creioane. O astfel de masuta pentru copii este cu siguranta usor de montat, usor de intretinut si foarte utila pentru copii care trec de 1,5 ani. Cuburile sunt o alta categorie de jocuri, alaturi de care copii isi petrec o mare parte din timp. Un astfel de joc le dezvolta spiritul de creativitate, si este foarte indicat pentru copii de toate varstele.

In ultimul rand, dar nu pentru ca ar fi cel mai neinsemnat dintre jocruri, am ajuns si la puzzle. Acest joc le dezvolta copiilor dexteritatea, fiind un joc distractiv pe care copii adora sa il joace. Un puzzle potrivit pentru varsta copilului tau, il va ajuta la imbunatatirea atentiei, concentrarii asupra unui lucru, ii va stimuli memoria si cu siguranta ii va ajuta sa-si dezvolte gandirea logica. Toti copii au nevoie de astfel de jocuri educative, inca de la cele mai mici varste! Cand copii sunt mici, e cea mai potrivita perioada sa ne ocupam cat mai bine de ei, sa-i invatam sa gandeasca bine, corect, si repede!

4 comentarii la “Cateva idei de jocuri educative pentru copii

  1. Is bune jocurile pentru ca ii amuza, ii tin atenti si-i invata lucruri noi. Chiar e recomandabil sa-i umplii timpul copilului tau cu astfel de joculete. 🙂

  2. Copiii pot invata prin jocuri foarte multe. De fapt, este recomandat lucrul asta ca sa nu se plictiseaza. E greu sa captezi atentia unui copil cateva zeci de minute…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

five × three =