De ce sa cumparam jucarii din lemn?

jucarii-din-lemnCred ca multi dintre noi nici nu mai stim ce inseamna sau cum arata aceste jucarii din lemn. Daca tot se apropie sarbatorile de iarna, m-am gandit sa va dau cateva motive pentru a le cumpara copiilor jucarii din lemn.

Stiu ca si copiii prefera deja lucrurile si jucariile cele mai complicate. Este adevarat ca jucariile moderne par putin mai atractive decat cele traditionale, dar multe dintre ele sunt si foarte zgomotoase, de exemplu. Celebrele jucarii de lemn despre care incerc sa va vorbesc putin, tind sa inspire creativitatea copiilor. Specialistii ne spun ca o jucarie, cu cat este mai complicata si mai sofisticata, cu atat mai putin copii vor fi creativi. Cu cat o jucarie este mai simpla, cu atat creativitatea copiilor va fi pusa la incercare. In acelasi timp, specialistii ne mai spun ca mediul in care un copil creste este foarte important. Daca el creste de exemplu intr-o camera plina de jucarii de plastic, roboti sau monstri, aceste lucruri il vor agita si pe el intr-un fel sau altul. Daca in schimb copilul isi petrece timpul intr-o atmosfera linistita, o camera plina cu jucarii de lemn, cu atat mai mult copilul va fi mai calm si mai linistit.  Stim ca exista copilasi care sunt “mancatori” de jucarii. Stiu si eu copii care toata ziua stau cu jucariile in gura. Aceste jucarii de lemn sunt mult mai putin toxice decat jucariile din plastic. Vopselele care sunt utilizate pentru aceste jucarii din lemn sunt non-toxice, create cu ceara de albine sau din uleiuri naturale, tocmai pentru a nu fi periculoase. Stiu ca poate vi se pare putin exagerat, insa aceste jucarii din lemn reusesc sa le dezvolte copiilor o serie de abilitati motorii fine. Textura lor ii invita la explorare si atingere.

Trebuie sa stiti ca jucariile de lemn nu au fost create ca urmare a unor defrisari masive. Aceste jucarii din lemn sunt create din resturile care raman la fabricile de mobila, deci nicidecum nu sunt taiati copaci special pentru aceste jucarii. Am spus aceste lucruri pentru iubitorii de natura, care cad in extrema de a nu achizitiona aceste jucarii din cauza faptului ca natura este distrusa din cauza lor. Un alt motiv pentru care aceste jucarii din lemn isi merita investitia? Acestea au o rezistenta aparte, rezista foarte bine in timp si nu prea au cum sa se strice. Stim cu totii ca lemnul este un material foarte rezistent si nu se lasa el asa usor atunci cand vine vorba de joaca, indiferent de cat de puternic ar fi cel micut.

Exista si jucarii din lemn interesante si atractive, iar eu sper ca v-am convins sa incercati si aceasta metoda. Veti avea zile mult mai linistite, si copilul vostru va fi si el cu siguranta mai calm decat daca isi petrece toate ziua in compania jucariilor de plastic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

8 + 13 =