Importanta jocului la copii

Importanta jocului in viata copiilor trebuie sa fie inteleasa de toti parintii. Daca pana si in cazul adultilor, acesta are uneori un rol deosebit de mare, cu atat mai mult, cand vine vorba de copii. Importanta jocului nu a fost niciodata si nici nu trebuie sa fie ceva de neglijat. Fara joc, viata copiilor ar fi intr-adevar pustie. Jocul pur si simplu ii face mai fericiti, iar daca ei nu ar fi fericiti, nici noi, parintii lor, nu am fi.

Importanta jocului are un rol deosebit si datorita faptului ca de multe ori acesta, chiar daca in miniatura, imita situatii, stari, si actiuni ale lumii in care traim. Si toate acestea, pot sa-i ajute pe copii sa inteleaga mai bine unele lucruri. Daca in viata reala lucrurile sunt diferite, in lumea jocurilor, noi suntem cei care stabilim regulile, sau chiar daca acestea sunt deja stabilite, avem alegerea de a le respecta sau nu. Oare intelegem noi indeajuns de bine importanta jocului si rolul pe care acesta il are in dezvoltarea copilului nostru? Stim sa alegem jocurile si jucariile care sa duca la dezvoltarea gandirii, a spiritului de competitie, dar in acelasi timp si a capacitatii de socializare? Foarte important este sa alegem acele jocuri si jucarii care sa-i solicite copilului creativitatea, sa-l faca sa inteleaga ce inseamna independenta. Acestea sunt lucruri pe care, atunci cand va creste mare, va trebui sa le aiba ca si calitati forte.

Importanta jocului este deosebita si in ceea ce priveste formarea caracterului copilului. Daca activitatile din jocurile pe care le practica sunt pline de violente, si copilul va avea, fara sa ne dam seama, astfel de inclinatii. Daca in schimb, incercam sa gasim jocuri educative, logice, inteligente, care sa-i puna mintea in functiune, si care sa-l faca sa lupte pentru bine, copilul va creste si va avea un caracter frumos. Si orice parinte care isi doreste un asemenea copil, cu un caracter demn de urmat, trebuie sa inteleaga asadar importanta jocului. Simtim importanta jocului doar atunci cand si noi, la randul nostru, avem un timp mai relaxant, de joaca. Daca petreci putin timp cu copilul tau, jucandu-va impreuna, veti observa ca acesta are puteri de eliberare a energiei negative, jocul insenineaza fete, si aduce zambete in vietile oamenilor. Placerea produsa de momentele in care alegem jocul ca si activitate, nu poate fi inlocuita cu nimic, mai ales in cazul copiilor. Daca la inceput va intrebati care este rolul acestui articol despre importanta jocului, sper ca ati reusit sa va dati seama! Dezvoltarea copiilor este mult mai usoara si mai sanatoasa, cu ajutorul acestor activitati, bineinteles, alese cu grija.

Un comentariu la „Importanta jocului la copii

  1. Este clar ca jocul este un pion important in viata unui copil..am simtit asta pe propria piele cand eram la varsta lor! Important este insa ce tipuri de jocuri prefera…de fapt, ar fi ideal sa le impui anumite jocuri, chit ca in momentul respectiv nu vor fi 100% de acord cu ele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

two × 3 =