BebelusiJucarii pentru copii

Jocul la bebelusi

Daca jocurile au importanta mare chiar si in randul adultilor, atunci jocul la bebelusi are roluri si mai deosebite. In general, jocul este o modalitate de invatare a unor lucruri noi, si tocmai de aceea, inca de la varste fragede, acesta reprezinta o activitate pe care trebuie sa se puna accent.

Te gandesti ca un copil de 1 ani nu stie sa se joace? Dimpotriva! Jocul la bebelusi, in jurul varstei de 1 an, ii ajuta pe acestia sa invete o multime de lucruri. Daca au un zar, sau o minge, o jucarie care face zgomot, aruncand-o de nenumarate ori pe covor, de exemplu, copilul isi pune o gramada de intrebari. Specialistii spun ca printre aceste intrebari se numara si urmatoarele: oare daca mai arunc o data mingea, zgomotul va fi acelasi? Daca arunc din nou jucaria, va ajunge mai departe? Oare mami se bucura sau se supara? Zambeste sau nu zambeste? Iata doar cateva intrebari pe care si le poate pune un copil de 1 an, dar care ne pot dovedi faptul ca jocul la bebelusi are un rol deosebit de important.  Am mai discutat despre joc si cu ocazia altor articole, chiar daca faceam referire la copii mai mari. La acest capitol, bebelusii nu sunt exceptie. Jocul la bebelusi ii poate ajuta pe acestia sa isi dezvolte calitatile, inca de la cele mai mici varste. Ca jocul sa aiba un impact si mai puternic, este necesar ca parintii sa se implice activ in jocul la bebelusi, sa interactioneze cu acestia si sa aprecieze efortul lor de a duce la indeplinire unele actiuni.

Daca vorbim despre jocul la bebelusi, voi incerca sa va dau cateva exemple de jocuri care ii vor putea face fericiti pe acestia. De exemplu, exista multi copii carora le place sa se joace in apa. Lasati-i sa se bucure de aceasta, si puneti-le in apa obiecte cu care ei se pot juca in aceste conditii. Alti copii, atunci cand vorbim de jocul la bebelusi, prefera sa priveasca baloanele de sapun. Copii sunt in general fascinati de aceasta, mai ales la inceput. Ei vor incerca sa mimeze orice gest al parintilor lor, de aceea, ar fi bine sa ne gandim la jocuri si activitati pe care copii sa le copieze. Jocul la bebelusi este deosebit de important. Din pacate, exista parinti, si mai ales mame, care e urat sa spun ca isi ignora copii, insa nu le acorda atentia de care acestia au nevoie. Copii nu vor invata niciodata sa zambeasca si sa socializeze daca parintii lor nu ii ajuta sa invete acest lucru. Jocul la copii le poate oferii acestora un viitor mult mai dezvoltat, le poate accentua calitatile, punctele lor forte, sau le poate dezvolta pe cele nu foarte stralucite. Da, adevarul este ca timpul tace si trece, oamenii sunt ocupati, insa daca nu investim in copii, care sunt viitorul, nimic altceva nu are valoare. Iar jocul la bebelusi ar fi primul pas.

 

Un comentariu la “Jocul la bebelusi

  1. Din pacate multi impreuna cu maturizare uita de importanta si frumusetea jocurilor. Sper ca dupa acest articol multi isi vor da seama, ca cei mici nu doresc sa ne supere cand arunca jucariile jos,ci sunt doar curiosi de urmarile faptelor si de reactia adultilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

1 × 4 =