Jucarii pentru copii de 2-4 ani

jucarii-pentru-copiiEsti in pana de jucarii pentru copii? Trebuie sa stii ca la fel cum in articolul precedent spuneam ca hainele rupte pot fi utilizate sub alte forme, la fel o multime de obiecte din casa pot fi utilizate ca jucarii pentru copii. Totul depinde doar de imaginatia parintilor!

Deja la varsta de 2,4 ani copii devin din ce in ce mai curiosi si au nevoie de activitati din ce in ce mai interesante. Avand in vedere ca in general, orice jucarii pentru copii sunt destul de scumpe, trebuie sa invatam sa ne adaptam situatiilor, sa inventam jucarii si activitati fara ca acest lucru sa necesite un mare efort financiar. Daca vine vorba de jucarii pentru copii, faptul ca trebuie sa fie interesante nu inseamna deaparat ca trebuie sa fie si complicate, ci dimpotriva. Copii iubesc jucariile cat mai simple, insa trebuie sa fie neaparat cat mai colorate si sa scoate sunete. Ce avem de facut pentru a redescoperii jucarii pentru copii noi, atractive pentru acestia? Trebuie doar sa cautam putin prin casele noastre si vom gasi o multime de obiecte care pot fi foarte usor transformate in jucarii pentru copii, care ii vor tine ocupati pe acestia o buna bucata de vreme. De exemplu, daca aveti prin casa cutii de carton, de la diverse electrocasnice sau alte obiecte, puteti sa treceti la treaba. Stiu un tata care a reusit sa creeze din astfel de cutii o adevarata mobila de bucatarie pentru fetita lui. Din simple cutii de carton, acesta a reusit sa realizeze mobila de bucatarie, masa, chiar si un televizor, bineinteles ca de jucarie. Cutiile de carton pot fi desfacute, ca mai apoi sa le dam forma dorita de noi. la final, acestea pot fi pictate sau imbracate in materiale care sa finiseze produsele realizate. Da, putem crea jucarii pentru copii din cateva cutii de carton, si credeti-ma, copii vor fi foarte incantati sa aiba obiecte pe care nu le-au mai intalnit nici macar in magazinele cu jucarii. Ai un copi sportiv, care este toata ziua foarte activ?Atunci cred ca este momentul sa invete putin baschet. Daca ai un cos de rufe cu o inaltime cat de cat folositoare pentru acest joc, mai ai nevoie doar de niste mingiute, care sa fie aruncate la cos. Trebuie sa recunoastem ca in doua minute, putem sa ii oferim copilului nostru posibilitatea de a se distra, in adevaratul sens al cuvantului. Nu se stie niciodata, poate intr-o zi chiar va ajunge un mare jucator de baschet si va veti aminti cu placere de la ce a inceput aceasta pasiune. Daca in schimb observati ca iubeste muzica, atunci avem nevoie de alt gen de jucarii pentru copii. In general, cele mai indragite instrumente muzicale la aceasta varsta sunt tobele. Acest tip de jucarii pentru copii sunt destul de scumpe, si nu merita cumparate decat in cazul in care copilul are intr-adevar talent. Pentru a ne da seama de acest lucru, deocamdata, putem improviza celebrele tobe din niste oale, iar betele pot fi realizate din linguri de lemn.

Daca stati bine cu nervii si aveti rabdare sa suportati aceasta galagie, daca il tine ocupat pe micut si daca incepe si sa aiba talent, eu zic ca merita incercat! Cu timpul, bineinteles ca aceste jucarii pentru copii pot fi inlocuite cu obiecte mai reale, insa in anumite momente, avem nevoie si de improvizatii.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

eleven + two =