Jucarii pentru copii

Jucarii pentru copii, in functie de varstele acestora

Este foarte important sa stii ce jucarii pentru copii sa alegi, in functie de etapa din viata prin care trece copilul. Unele jucarii pentru copii contribuie foarte mult la dezvoltarea personalitatii, a spiritului de observatie, a interactiunii, a educatiei si nu numai.

0-12 luni – In primele 3 luni de viata ale bebelusului, nu are rost sa investim foarte mult in jucarii pentru copii, deoarece acestia nu pot sa faca mare lucru, decat sa observe imprejurimile. Pana la 3 luni inca vad in ceata, observa doar elementele luminoase, deci nu ne ofera nici o sansa de investitie in jucarii pentru copii.

Top jucarii pentru copii intre 0-12 luni:

–          Jucarii pentru copii viu colorate, telefoane mobile (butoanele luminoase sunt cele care atragatentia);

–          Oglinzi;

–          Jucarii pentru copii de plus, cu fete zambitoare;

–          Mingi de diverse marimi, de asemenea pline de culori.

1-2 ani – Copii incep sa fie fascinati de cauze si efecte, si vor prefera acele jucarii pentru copii care le vor oferi posibilitatea de a-si descoperi noi abilitati. Ei vor iubi, de exemplu, acele jucarii pentru copii care le va permite sa loveasca o minge cu un ciocan, sau alte jucarii pentru copii care produc muzica, sunete. La aceasta varsta copii sunt inca prea mici pentru a incepe sa vorbeasca foarte bine, dar se vor bucura de acest gen de jucarii pentru copii, care ii vor expune la invatarea de cuvinte.

Top jucarii pentru copii intre 1-2 ani:

–          Dulapuri, cutii;

–          Jucarii pentru copii care emit sunete;

–          Instrumentele muzicale, de exemplu un set de percutie;

–          Vehicule mari, cum ar fi autobuzele si masinile de pompieri;

–          Puzzle-urile simple, care contin cate patru sau cinci piese.

2-3 ani – La aceasta varsta copilul incepe sa aiba un scop chiar si atunci cand se joaca, si de aceea, avand abilitatile necesare, va prefera acele jucarii pentru copii care ii vor permite sa realizeze ceva prin forte proprii. In loc sa prefere sa se joace cu jucarii pentru copii, se va bucura de actiunile prin care va imita oamenii din jurul sau, sau va prefera acele jucarii pentru copii care imita sunete din viata reala.

Top jucarii pentru copii intre 2-3 ani:

–          Papusi si jucarii pentru copii din plus;

–          Triciclete pentru copii, masini;

–          Puzzle-uri mai complicate decat de patru, cinci piese;

–          Jucarii pentru copii cu care se pot face diverse constructii.

4-5 ani – La aceasta varsta are loc o explozie enorma in procesul de invatare si este momentul ideal pentru a introduce jucarii pentru copii cu scop educational, interactive. Alegeti jucarii pentru copii care scot sunete si afirmatii pozitive cum ar fi:”foarte bine! Sa incercam din nou!”, si in nici un caz negative.

Top jucarii pentru copii intre 4-5 ani:

–          Truse de arta;

–          Utilaje constructii, puzzle-uri de complexitate mare, jucarii pentru copiicare contin cifre, numere, litere;

–          Papusi;

–          Mingi de fotbal, biciclete, triciclete pentru copii.

5 comentarii la “Jucarii pentru copii, in functie de varstele acestora

  1. jucariile au un rol foarte important in viata copiilor, prin ele invata culorile, deosebeste una de alta invata care sunt animale si care sunt fructe toate aceste jucari contribuie la dezvoltarea educatiei…baiatul meu se plictiseste repede de o jucarie vrea tot timpul cate ceva nou.

  2. Foarte foarte util acest post, am de mers in urmatoare perioada la niste prieteni cu copii mici si nu am nici cea mai mica idee ce as putea sa iau, acum insa am gasit niste idei bune, multumesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

fourteen + thirteen =