Jucarii pentru copii

Multe persoane au ajuns la concluzia ca selectia de jucarii pentru copii se face in functie de varsta copiilor si dezvoltarea lor. Cu toate acestea, cercetarile arata ca acest lucru este la fel de important ca un ghid general.

Dezvoltarea jocurilor si, in consecinta a jucariilor, este un proces treptat iar numitorul comun al sau este continuitatea, adica fiecare etapa de joc se datoreaza stadiului precedent si celui current. O alegere mai putin buna de jucarii pentru copii este atunci cand copiii intra in posesia lucrurilor nepotrivite varstei lor, ceea ce duce la greseli in educarea baietilor si a fetelor.

[ad]

Oricum, varsta cronologica pare sa aiba o importanta in luarea in considerare a structurii jucariei. La cei mai mici, cea mai buna jucarie pentru copii nu trebuie sa reproduca obiectul in cauza, ci trebuie sa reflecte in mare masura functia sa.

Baietii si fetele la sfarsitul copilariei lor, sunt mult mai interesati de detalii si mai putin toleranti la denaturarile stangace a realitatii materialului care le este furnizat pentru jocurile lor.

Pe scurt, in functie de cresterea progresiva in obiect de varsta, jucaria este mai mult o precizie care reflecta realitatea pentru a permite o mai buna dezvoltare a copiilor.

Varsta este de asemenea un determinant important in ceea ce priveste posibilitatile pe care o jucarie pentru copii permite interprinderea libera si creativitatea copiilor.

Cea mai mare greseala care se poate face in alegera jucariilor pentru copii este de a le selecta pe cele care nu permit schimbarea si care nu sunt potrivite in a le elibera capacitatea lor de creatie.

Un punct final in referirea varstei este limitat la dimensiunea unei jucarii. In trecut, copiii preferau jucariile mari, voluminoase. Prin urmare, chiar si mingile care erau folosite erau mult mai mari decat cele care sunt folosite azi in grupurile de copii, ceea ce reflecta motorul lor intellectual si posibilitatile lor de a alege jucarii pentru copii.

Copilul este de asemenea interesat si de reproducerile mai mici, cum ar fi: masinute de jucarie, minianimale de la zoo, soldati de jucarie, jucarii pentru copii care atrag atentia putin mai greu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

4 × 4 =