5 Secrete pentru a fi o mama organizata

Cate femei nu-si doresc sa detina secretul cum sa devina o mama organizata, sa poata avea grija de copii, de casa, dar in acelasi timp sa fie si o sotie frumoasa. Fiti sigure, se poate sa deveniti o mama organizata, si asta fara prea mult efort, doar aplicand niste secrete numai de mame stiute.

Secretul 1 pentru a fi o mama organizata

[ad]

Un loc pentru toate si toate la locul lor! Gaseste spatii de depozitare pentru toate lucrurile, iar atunci cand nu mai sunt folosite, pune-le la locul lor. Invata-i pe copii sa fie si ei organizati, atunci cand vin de la scoala sa-si aranjeze lucrurile in ordine, imbracamintea de scoala sa fie pusa la locul ei, pentru ca in ziua urmatoare sa nu va strige ca nu stie unde sunt hainele.

Nu uita, o mama organizata isi invata copiii sa fie la fel de organizati!

Secretul 2 pentru a fi o mama organizata

Creati rutine, diminetile copiii trebuie sa stie ca au un program de respectat, la fel si serile inainte de a se pune in pat. Seara, verificati ghiozdanul de scoala a copiilor, faceti pachetelele de scoala si pastrati-le in frigider, verificati hainele, si vei vedea ca dimineata totul va decurge normal.

Pastrati o agenda, o mama organizata isi noteaza totul, incepand de la listele de cumparaturi, pana la sarcinile pe care le are de indeplinit pentru ziua respectiva.

Secretul 3 pentru a fi o mama organizata

Nu pastra lucrurile inutile, incepand cu hainele si jucariile copiilor, pana la lucruri din casa, in ideea ca vor fi bune candva. O mama organizata stie exact de ce are nevoie, din 6 in 6 luni fa “curatenie” in dulapurile copiilor, multe haine raman mici, sa nu mai vorbim de jucariile pe care nu au mai pus mana, sunt multi copii care au nevoie de lucruri, de ce sa nu-i facem fericiti si pe altii.

Secretul 4 pentru a fi o mama organizata

Aloca sarcini pentru toti membrii familiei, mama nu trebuie sa faca totul singura, chiar daca este casnica, sotul trebuie sa aiba responsabilitatile sale, iar copiii trebuie invatati de mici cu treburi. O mama organizata face in asa fel incat sa aiba timp si pentru ea, chiar are nevoie, poate vrea sa citeasca o carte, sa se uite la un film, sau sa stea pur si simplu.

Secretul 5 pentru a fi o mama organizata

Gandeste-te la inceput de saptamana ce vei gati in fiecare zi, astfel vei putea sa cumperi exact produsele de care ai nevoie, te vei scuti de timp si energie pentru a nu fi nevoita sa dai o fuga la magazinul din colt ca ai uitat ceva.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

eleven − three =