Balanta pentru mamele care lucreaza: cum sa oferim copiilor suficienta atentie

Dorinta de a oferi copiilor toata atentia de care au nevoie este o provocare pentru orice parinte cu o viata activa, sa nu mai vorbim de mamele care lucreaza. Daca nu le acordati atentie inainte si dupa scoala, este usor pentru copii sa se simta indepartati de dumneavoastra si sa simta ca exista o bariera intre ei si parintii prea ocupati.

Daca faceti parte dintre mamele care lucreaza iata cateva sfaturi pentru a va asigura ca sunteti o mama atenta, si oferiti timp de calitate copiilor.

1. Calitatea, nu cantitatea.

[ad]

Amintiti-va ca mamele care lucreaza in casa, si care isi petrec tot timpul in compania copiilor, nu inseamna ca au petrecut un timp de calitate. Adesea a petrece mai mult timp cu copiii poate duce la o subapreciere a momentelor. Calculatorul poate constitui o prioritate pentru mamele care lucreaza acasa si atunci timpul copiilor petrecut in fata televizorului nu mai poate fi numit un timp de calitate. Mamele care lucreaza fie in casa fie in alta parte trebuie sa isi dedice un timp exclusiv pentru nevoile copiilor, sa se joace cu acestia, sa discute despre ce au facut toata ziua la scoala sau gradinita, acest timp este pretios si de calitate.

2. Un timp pretios, la masa. Opriti telefonul si lasati curatenia in bucatarie pana mai tarziu. Asezati-va la masa copiilor, chiar daca nu doriti sa mancati neaparat. Gasiti teme de conversatie si vorbiti-le copiilor despre obiceiurile bune la masa. Mamele care lucreaza, sa organizeze mese in care stand  se discuta lucruri care s-au intamplat in timpul zilei sau in acea saptamana. Doar fiind acolo pentru a asculta tot ce spun, copiilor le va da siguranta de sine.

3. Unu la unu. Mamele care lucreaza si au mai mult de un copil, sa acorde atentie copiilor, in mod individual. Ocazional incercati sa petreceti timp cu ei separat, facand activitati care sunt speciale si adecvate varstei lor. Totusi petrecerea timpului impreuna ca familie este esential la sfarsit de saptamana. Mamele care lucreaza, pot, din cand in cand, sa isi dedice timp pentru a sta cu fiecare copil in parte pentru a discuta. Copiilor mai mari nu li se va mai parea ca mama isi dedica timpul doar celui mai mic, care are nevoie de mai multa atentie.

4. Zece minute de rasfat. Munca ce le asteapta pe mamele care lucreaza si se intorc acasa de la serviciu, va fi tot acolo si peste 10-15 minute. Imediat ce au intrat in casa, mamele care lucreaza sunt asteptate cu nerabdare de catre copii asa ca puneti deoparte hainele in cui si dedicati-le macar cinci minute fiecaruia pentru a-i imbratisa, a le spune ca ii iubiti. Si mamele au nevoie sa se bucure de un timp de calitate petrecut in compania copiilor. Li se pot cere copiilor mici eforturi de ajutor in casa pentru a termina treaba mai repede.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

5 × 2 =