MamaSanatate

Ce probleme ale pielii pot aparea in sarcina?

Sarcina isi lasa amprenta asupra unei viitoare mame din toate punctele de vedere, atat fizic cat si emotional. Datorita modificarilor hormonale care au loc in sarcina, viitoarele mame pot suferi de modificari la nivelul pielii, dar care tratate corespunzator vor disparea pe parcurs.

Iata cateva dintre problemele la nivelul pielii care pot aparea in sarcina:

  • Eruptii cutanate – acestea sunt foarte des intalnite in sarcina, apar pe

abdomen, se pot raspandi la nivelul sanilor, bratelor, coapse si fese. Ce puteti face pentru a evita sau trata aceste eruptii, folositi pe perioada de sarcina creme hidratante, bogate in vitamina E, cele cu aloe vera sunt foarte eficiente.

  • Acneea – se manifesta diferit in sarcina, adica sunt femei care avand aceasta

problema inainte de sarcina , scapa de ea, sau sunt femei la care poate apare doar in sarcina sau sa se agraveze in sarcina. Ce puteti face, trebuie sa curatati fata bine cu apa si sapun dimineata si seara, sa folositi creme astringente, dar care sunt indicate in perioada de sarcina, iar daca efectele sunt foarte grave, adresativa unui dermatolog.

  • Piele uleioasa – acest lucru poate apare datorita faptului ca organismul secreta

mai multi hormoni androgeni, care determina o crestere a productiei de sebum, folositi creme hidratante, care sa nu aiba uleiuri in compozitie.

  • Vergeturile – sunt cele mai des intalnite in sarcina, peste 90% dintre femei se

confrunta cu aceasta problema, ele apar ca niste firicele roz pe abdomen, coapse, sani, si pot ramane permanent capatand aspectul unor cicatrici. Ce puteti face, in primul rand evitati aparitia lor prin folosirea de creme hidratante, bogate in vitamina E, faceti multe exercitii fizice, mai ales inotul este foarte bun.

  • Varicele – sunt de asemenea foare des intalnite in sarcina, ele se manifesta

prin aparitia pe picioare a unor vene proeminente care pot fi chiar dureroase, datorita accelerarii circulatiei sangelui. Ele pot fi evitate prin miscare, nopatea este indicat sa dormiti cu o perna sub picioare, nu stati prea mult in picioare, dar nici prea mult jos, evitati excesul de greutate in sarcina.

  • Par in exces – apare in sarcina datorita  cresterii cantitatii de hormoni

masculini, pot aparea fire de par in barbie, pe sani, sau abdomen.pentru aceasta problema vorbiti cu medicul ginecolog si el va hotara daca este cazul sa faceti ceva.

  • Linea nigra – sau linia neagra, apare frecvent in sarcina, este o linie care

apare de la sani pana in zona pubiana, de-a lungul burticii, nu va speriati, aceasta trece de la sine in cateva luni de la nastere.

Aceste sunt cele mai des intalnite probleme in sarcina, dar nu uitati ca ele vor trece si voi toate sunteti frumoase si fericite ca veti deveni mame.

 

11 comentarii la “Ce probleme ale pielii pot aparea in sarcina?

  1. riscul de a fi mama si totusi venirea pe lume a unei fiinte compenseaza toate aceste suferinte. exista si foarte multe tratamente din timpul sarcinii dar si dupa care ajuta semnificativ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

three × five =