Mama

Durerile de spate dupa nastere

durerile-de-spateDurerile de spate nu sunt o noutate pentru femeile care au trecut sau trec printr-o perioada de sarcina. Durerile de spate apar de obicei in timpul sarcinii si din nefericire, raman chiar si dupa ce bebelusul a fost nascut. Cu ajutorul specialistilor insa, intensitatea pe care durerile de spate o pot avea, poate fi redusa.
Care este explicatia medicilor pentru durerile de spate si existenta acestora chiar si dupa nastere? Se pare ca motivul ar fi cantitatea foarte mare de hormoni secretati de organismul unei mame in timpul sarcinii, si care raman activi chiar si dupa o nastere. Cu timpul, durerile de spate se pot rari, si este posibil sa nu isi faca aparitia in fiecare zi, insa daca nu luam masuri, acestea nu vor disparea foarte usor de la sine. Mamele stiu foarte bine ca cel mai dificil este noaptea, cand durerile de spate parca se intensifica. Acest lucru este cat se poate de normal, avand in vedere ca peste zi, activitatile pe care fiecare le are si ridicarea greutatilor fac ca articulatiile sa se inflameze iar la sfarsitul zilei, durerile sa fie mai mari. Poate la inceput, durerile de spate ti se par o consecinta normala a nasterii, insa daca te numeri printre mamele care au dureri insuportabile, este foarte indicat sa consulti un medic!
Prima vizita trebuie sa o faci la medicul de familie iar in functie de rezultatele pe care acesta le obtine, si concluziile pe care le poate trage, poate sa te sfatuiasca in pasii pe care trebuie sa ii urmezi si medicii pe care trebuie sa ii consulti. Specialistii vor fi capabili sa identifice problema si sa recomande, la fiecare caz in parte, investigatiile necesare pentru a ajunge la o concluzie finala. Ce trebuie sa stiti este ca tratamentul pe care medicul ni-l recomanda nu este intotdeuna destul, pentru a scapa de durerile de spate. In momentul in care avem dureri de spate foarte mari, trebuie sa incepe sa fim atenti la postura noastra: modul in care stam pe scaun, modul in care stam in pat, modul in care alaptezi copilul, etc. De asemenea, durerile de spate pot fi diminuate si printr-o alimentatie corecta si sanatoasa, chiar daca acest lucru nu ni se pare real la inceput. Acizii grasi Omega 3 nu ar trebui sa lipseasca din meniul unei femei cu dureri de spate. Pentru a putea beneficia de calitatile acestor acizi, trebuie sa consumati nuci, oua, avocado, aceste produse actionand ca niste anti-inflamatori naturali, care favorizeaza fermitatea articulatiilor. De asemenea, banalul mers pe jos este foarte indicat in cazul in care va luptati cu durerile de spate. Foarte indicat este si inotul sau masajul, pentru persoanele care au timp si isi permit sa faca acest lucru aproximativ o data pe saptamana.
Durerile de spate sunt chinuitoare si iti pot da o stare de suparare chiar. O mama are nevoie de energie pozitiva, si tocmai din acest motiv, este foarte inidcat sa facem ceva pentru a putea inlatura durerile existente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

3 × 3 =