Femeile si cauzele infertilitatii

Chiar daca domeniul legat de cauzele infertilitatii este studiat de foarte multa vreme, inca se mai descopera noi si noi cauze ale acestui fenomen. Din pacate, in marea majoritate a situatiilor, cauzele infertilitatii nu sunt foarte usor de depistat, asadar si tratamentul va fi dificil de determinat. Specialistii afirma totusi ca in cele mai multe dintre situatiile in care femeile au probleme de infertilitate, acestea se datoreaza unor probleme de ovulatie. De asemenea, tot intr-un numar mare de cazuri se numara si probleme legate de trompa uterina, sau malformatii si afectiuni ale uterului.

Oricare ar fi cauzele infertilitatii, acestea sunt intotdeauna destul de greu de depistat, si de tratat. In acest articol am ales sa vorbesc despre problemele legate de ovulatie, deoarece acestea sunt, se pare, cele mai intalnite. Am fost surprinsa cand am citit un sondaj in care se afirma ca la peste 35% dintre cuplurile depistate cu infertilitate, cauzele infertilitatii sunt de fapt tocmai aceste probleme de ovulatie. Tocmai de aceea majoritatea femeilor se simt vinovate, cand nu pot avea un copil, afirmand ca doar din cauza lor se intampla acest lucru. Daca stam si studiem mai indeaproape aceasta problema, observam ca problemele aparute la ovulatie sunt de fapt niste urmari ale unor probleme la nivel hormonal, pot fi urmari ale unor afectiuni ale ovarelor, sau probleme legate de hipotalamus. Noi, prin fortele noastre proprii nu vom putea niciodata controla aceste afectiuni, deci in nici un caz nu se intampla din cauza noastra! Si totusi, putem incerca sa amelioram macar, cauzele infertilitatii. Specialistii spun ca efortul fizic excesiv, si fluctuatiile de greutate, pot accentua aceste afectiuni si probleme. Asadar, macar din aceste puncte de vedere am putea incerca sa evitam amplificarea cauzele infertilitatii. Am observat, din pacate, o amploare tot mai mare pe care obezitatea o are in zilele noastre. Este foarte ingrijorator atat pentru copii, dar si pentru femeile care isi doresc sa devina mame. Cauzele infertilitatii pot fi nenumarate, insa daca noi incercam sa ne purtam de grija, incercam sa traim o viata cat mai sanatoasa, toate acestea vor fi doar inspre binele nostru. Iar specialistii si medicii, recomanda zilnic o viata sanatoasa!

Stiu ca de cele mai multe ori, cauzele infertilitatii provoaca multa durere si lipsa de speranta. Am cunoscut foarte multe cazuri in care mamele au ajuns sa nu-si mai doreasca copii, datorita problemelor grele prin care au avut de trecut. Insa eu, prin aceste randuri, doresc sa va motivez si sa va incurajez in a crede si spera ca totul este posibil. Daca medicul ne spune ca trebuie sa urmam un tratament, iar apoi altul, noi asa trebuie sa facem! Putem incerca sa aflam care sunt cauzele infertilitatii, iar apoi, sa facem tot posibilul pentru a le trata. Adevarul este ca nici o bucurie nu e mai mare, decat cea de a fi parinte. Si cred ca merita sa traim o viata sanatoasa, daca acest aspect ne mareste sansa de a evita infertilitatea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

eleven + five =